İsrail-Gazze Savaşında 108 Gazeteci Hayatını Kaybetti

Uluslararası Gazetecileri Koruma Komitesi (CPJ), 7 Ekim 2023'te başlayan İsrail-Gazze savaşında 108 gazeteci ve medya çalışanının hayatını kaybettiğini açıkladı. CPJ, bu dönemi gazeteciler için en ölümcül dönem olarak nitelendirdi.

Uluslararası Gazetecileri Koruma Komitesi (CPJ), 7 Ekim 2023'te başlayan İsrail-Gazze savaşında şu ana kadar 108 gazeteci ve medya çalışanının öldüğünü duyurdu. CPJ'nin raporuna göre, bu savaş, 1992'den beri gazeteciler için en ölümcül dönem olarak kaydedildi. CPJ, Gazze'deki gazetecilerin yüksek risklerle karşı karşıya olduğunu vurguladı.

Uluslararası Gazetecileri Koruma Komitesi (CPJ), 7 Ekim 2023 tarihinde başlayan İsrail-Gazze savaşında şu ana kadar 108 gazeteci ve medya çalışanının hayatını kaybettiğini bildiren bir inceleme raporu yayımladı.

CPJ'nin ön incelemeleri, 6 Temmuz 2024 itibarıyla savaşın başlamasından bu yana ölen 39 binden fazla kişi arasında en az 108 gazeteci ve medya çalışanının da bulunduğunu ortaya koydu. Bu, CPJ’nin 1992 yılında veri toplamaya başlamasından bu yana gazeteciler için en ölümcül dönem olarak kaydedildi.

"Gazeteciler Öldüğünde Gerçeğin Parçalarını Kaybediyoruz"

Gazze'deki gazeteciler, İsrail'in kara saldırıları sırasında çatışmayı haber yapma çabasıyla yüksek risklerle karşı karşıya kalıyorlar. Bu riskler arasında İsrail'in hava saldırıları, kesintiye uğrayan iletişim, tedarik sıkıntıları ve kapsamlı elektrik kesintileri bulunuyor.

CPJ Program Direktörü Carlos Martinez de la Serna, "Gazze'deki savaş başladığından beri gazeteciler, haber yapma görevleri için en yüksek bedeli, hayatlarını ödeyerek ödüyorlar. Koruma, ekipman, uluslararası destek, iletişim veya yiyecek ve su eksikliğiyle mücadele ederek gerçeği dünyaya aktarmaya devam ediyorlar. Her bir gazeteci öldüğünde, yaralandığında, tutuklandığında veya sürgüne zorlandığında, gerçeğin bir parçasını kaybediyoruz" dedi.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.