İsrail Gazze'de 17 bin çocuğu öldürdü!

Gazze'de İsrail ordusunun 7 Ekim'den bu yana gerçekleştirdiği saldırılarda yaklaşık 17 bin çocuk hayatını kaybetti. Filistin hükümeti, 25 bin 973 çocuğun ebeveynlerinden birini ya da her ikisini kaybettiğini açıkladı.

Gazze'de Filistin hükümeti, İsrail ordusunun 7 Ekim 2023'ten bu yana gerçekleştirdiği saldırılarda yaklaşık 17 bin çocuğun hayatını kaybettiğini duyurdu. Medya Ofisi Müdürü İsmail Sevabite, bu süreçte 16 bin 859 çocuğun yaşamını yitirdiğini, 171’inin ise 7 Ekim sonrası doğarak henüz bir yaşını bile doldurmamış bebekler olduğunu belirtti. Ayrıca, İsrail saldırıları sonucunda Gazze Şeridi'nde 25 bin 973 çocuğun ebeveynlerinden birini ya da her ikisini kaybettiği kaydedildi; bu çocukların 12 bin 633'ü kız, 13 bin 340'ı erkek olarak açıklandı.

Sevabite, çocukların maruz kaldığı travmalar ve yaşadıkları kayıpların yanı sıra, saldırıların psikolojik etkilerine de dikkat çekti. UNICEF, daha önce yaptığı açıklamada, Gazze'deki birçok çocuğun uyku sorunları yaşadığını ve çocukluklarını sağlıklı bir şekilde yaşayamadığını vurguladı. Saldırıların sürmesi durumunda, bu çocukların gelecekte ciddi ruhsal sıkıntılarla karşılaşabileceği konusunda endişelerini dile getirdi. Bu durum, uluslararası kamuoyunun dikkatini çekerek, acil bir çözüm bulunması gerektiğini ortaya koyuyor.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.