İsrail, Gazze'ye hava ve kara saldırılarıyla vurdu: Çok sayıda ölü ve yaralı var

Bugün İsrail, Gazze Şeridi'ne hava saldırıları, topçu atışları ve İHA'larla saldırılar gerçekleştirdi. Bu saldırılarda onlarca Filistinli öldü ve birçoğu yaralandı. Yaralıların hastaneye ulaşması ambulanslarla engellendi.

İsrail ordusu, Gazze kentindeki er-Rimal, es-Sabra, ez-Zeytun ve Tel el-Heva mahallelerindeki Filistinli evlerine hava saldırıları düzenledi. Ayrıca, İsrail topçu birlikleri de Gazze'deki Rimal ve Sabra mahallelerini hedef aldı.

Gazze'nin farklı bölgelerinde ise insansız hava araçları (İHA) ile saldırılar gerçekleştirilirken Tel el-Heva Mahallesi'nde patlama sesleri duyuldu.

YARALILARIN HASTANEYE ULAŞTIRILMASINA İZİN YOK

 

Saldırılarda onlarca Filistinli öldü ve yaralandı. Ancak, ölen ve yaralanan Filistinlilerin ambulanslarla Gazze sokaklarından alınıp hastanelere götürülmesine izin verilmiyor.

İsrail savaş uçakları, Gazze Şeridi'nin güneyinde bulunan Han Yunus şehrinin çeşitli mahallelerini yoğun ve şiddetli bir şekilde bombaladı. Aynı zamanda, işgal topçuları da şehrin doğu bölgelerine onlarca roket attı.

İsrail güçlerinin saldırıları sonucunda, Deyr Belah'taki evi hedef alınarak öldürülen Filistin TV çalışanı gazeteci Nafiz Abdelcevad'ın oğlunun da aynı saldırıda hayatını kaybettiği bildirildi.

NE OLMUŞTU?

Refah ve Deyr el-Belah'a yapılan hava saldırılarında İsrail savaş uçaklarının yerleşim yerlerini hedef aldığı bildirildi. Refah kentindeki 2 evin vurulması sonucunda 12 sivilin hayatını kaybettiği ve çok sayıda kişinin yaralandığı açıklandı.

Deyr el-Belah bölgesine yönelik İsrail ordusunun saldırılarında da 2 kişinin öldüğü ve en az 10 Filistinlinin yaralandığı belirtildi.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Dünya Haberleri

İsrail'in Eurovision'a katılımına yönelik protestolar artıyor!
Zelenskiy ve Metsola görüşmesi: Ukrayna'nın savunma ve barış çabaları ele alındı
Hollanda'da Filistin Destekçisi Göstericilere Polis Müdahalesi: Üniversitelerde Gerilim Yükseliyor
İsrail'in Golan'dan Şam'a Saldırısı: Suriye Savunma Sistemleri Füzelerin Bir Kısmını İmha Etti
Beethoven'ın Ölümü: Yeni Araştırma Kurşun Zehirlenmesi Teorisini Çürütüyor