İsrail Genelkurmay Başkanı Halevi açıkladı: "Lübnan'a saldırıya hazırız"

İsrail Genelkurmay Başkanı Herzi Halevi, Lübnan sınırında Hizbullah ile yaşanan gerilime işaret ederek, Bir karar verilmesi gereken noktaya yaklaşıyoruz, İsrail ordusu saldırıya geçmeye hazır. dedi.

İsrail ordusundan yapılan açıklamaya göre, General Halevi, ülkenin kuzeyindeki Lübnan sınırına yakın bir bölgeyi ziyaret etti. Halevi, 8 Ekim'den bu yana bölgede yaşanan gerilimlere dikkat çekerek, Hizbullah'ın "ağır bedel ödediğini" belirtti. İsrail Genelkurmay Başkanı Herzi Halevi, Lübnan sınırında Hizbullah ile süregelen gerilime dikkat çekerek, "Karar verme noktasına yaklaşıyoruz; İsrail ordusu saldırıya hazır" açıklamasında bulundu.

"LÜBNAN'A SALDIRIYA HAZIRIZ, İSRAİL ORDUSU SALDIRIYA GEÇMEYE HAZIR''

Hizbullah'ın son günlerde saldırılarını artırdığını vurgulayan Halevi, "Bir karar verilmesi gereken noktaya yaklaşıyoruz, İsrail ordusu saldırıya geçmeye hazır" ifadesini kullandı.

7 Ekim 2023'ten bu yana Gazze Şeridi'ne yönelik saldırılarını sürdüren İsrail, kuzey sınırında da Lübnan Hizbullahı ile çatışıyor. Bu çatışmalarda 325 Hizbullah mensubu, 65 Lübnanlı sivil, 19 Emel Hareketi, 13 Hamas, 15 İslami Cihad mensubu ile 14 İsrail askeri ve 10 İsrailli sivilin öldüğü bildirildi.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.