İsrail Genelkurmay Başkanı Halevi: "Ortadoğu'da herhangi bir noktayı vurabiliriz"

İsrail Genelkurmay Başkanı Herzi Halevi, İran’ın füze saldırısına güçlü bir yanıt vereceklerini belirtti. "Önemli hedefleri vurabiliriz, Ortadoğu’nun her yerine ulaşma kapasitemiz var" diyen Halevi, İsrail’in sessiz kalmayacağını söyledi.

İsrail Genelkurmay Başkanı Herzi Halevi, İran’ın gerçekleştirdiği füze saldırısının ardından, ülkenin merkezindeki bir hava üssünden bir video paylaşarak, İsrail'in bu saldırıya güçlü bir karşılık vereceğini duyurdu. Halevi, "Önemli hedefleri belirleyebilir ve bu tür saldırılara isabetli ve güçlü şekilde karşılık verebiliriz" açıklamasında bulundu. Ayrıca, İsrail’in Ortadoğu'da her noktaya ulaşabilecek kapasitede olduğunu belirtti ve düşmanlarının bu gücü yakında daha iyi anlayacağını vurguladı.

İsrail’in BM Daimi Temsilcisi Danny Danon ise BM Genel Merkezi'nde düzenlediği basın toplantısında, İran’ın saldırısının savunma amaçlı olmadığını, sivil nüfusu hedef alan bilinçli bir eylem olduğunu ifade etti. Danon, İsrail’in bu saldırıya sessiz kalmayacağını, vereceği karşılığın kesin ve acı verici olacağını belirtti. Ayrıca, İsrail'in misillemesinin uluslararası hukuka uygun olacağını savundu.

İran ise saldırının ardından BM Güvenlik Konseyi’ne bir mektup göndererek, bu eylemin BM Şartı'nın 51. maddesine dayanan meşru müdafaa hakkı kapsamında yapıldığını bildirdi.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.