İsrail, geniş çaplı silah alımı için karar aldı

Hamas'ın İsrail'e yönelik başlattığı 'Aksa Tufanı' operasyonu sonrasında, İsrail'in Gazze'ye hava saldırıları devam ediyor. İsrail, askerleri için on binlerce silah satın alma kararı almış ve bu doğrultuda büyük bir ihale açılacağını duyurdu.

Hamas, İsrail'e karşı yılların en büyük saldırısını gerçekleştirdi, bu da İsrail ordusunun "savaş durumu alarmı" ilan etmesine neden oldu. Gazze'ye yönelik hava saldırıları devam ederken İsrail, askerler için on binlerce silah satın alma kararı alarak büyük bir ihale açılacağını duyurdu.

Savunma Bakanlığı'ndan yapılan yazılı açıklamada, Savunma Bakanlığı Genel Müdürü emekli Tümgeneral Eyal Zamir'in, on binlerce silahın alımı için Bakanlık Tedarik Direktörüne talimat verdiği belirtildi. Silahlı Kuvvetler Planlama Dairesi ile gerçekleştirilecek milyonlarca şekel değerindeki ihale, İsrail'in İsrailli şirketlerden silah satın almak için düzenlediği en büyük ihale olarak öne çıktı.

Açıklamada, ihalenin İsrail ordusunun silah stoğunu yenileme ve artırma ihtiyacı doğrultusunda gerçekleşeceği vurgulanırken, ABD'den de silah alımlarının devam edeceği ifade edildi.

İsrail, ABD'den önemli askeri destek alıyor. ABD Başkanı Joe Biden, Aralık 2023'te Yahudi bayramı Hanuka kutlaması sırasında yaptığı açıklamada, "İsrail, Hamas'a karşı Tel Aviv yönetimini desteklemeye devam edeceğiz" demişti.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Dünya Haberleri

George'de İnşaat Faciası: 37 Kurtarıldı, 8 Can Kaybı, 38 İşçi Hala Mahsur
ABD Başkanı Biden: İsrail'e Refah'a Saldırı Durumunda Silah Sevkiyatını Durdururuz
Putin ve Paşinyan Kremlin'de Buluştu: Ticarette Artış ve Bölgesel İşbirliği Görüşüldü
Öğretmen 15 yaşındaki öğrencisinden hamile kaldı
Damat yıkıldı: 12 günlük gelin erkek çıktı