İsrail Güçleri Batı Şeria'da Bir Günde 60 Filistinliyi Gözaltına Aldı: Aralarında Çocuklar Var

İsrail güçleri, işgal altındaki Batı Şeria'da dün gece başlayan operasyonlar kapsamında, çocukların da bulunduğu 60 Filistinliyi gözaltına aldı. Bu olayla birlikte, 2023 yılından bu yana İsrail tarafından Batı Şeria'da gözaltına alınan Filistinlilerin sayısı 6 bin 90'a ulaşmış oldu.

İki aydan fazla bir süredir Gazze Şeridi'ne saldıran İsrail güçlerinin, işgal altındaki Batı Şeria'da dün gece başlayan operasyonlar kapsamında, içinde çocukların da bulunduğu 60 Filistinliyi gözaltına aldığı belirtildi.

Filistin Esirler Cemiyeti ile Filistin Kurtuluş Örgütüne bağlı Esirler ve Serbest Bırakılanlar Heyeti tarafından yapılan ortak yazılı açıklamada, 7 Ekim 2023'ten bu yana İsrail güçlerinin Batı Şeria'da gözaltına aldığı Filistinlilerin sayısının 6 bin 90'a ulaştığı ifade edildi.

İsrail güçlerinin yoğunluklu olarak El Halil ve Beytüllahim kentleri olmak üzere Ramallah, Nablus, Tulkerim ve Doğu Kudüs'te gözaltı dalgasını sürdürdüğü aktarıldı.

7 EKİM'DEN BERİ 362 CAN KAYBI

İşgal altındaki Batı Şeria ve Doğu Kudüs'te 7 Ekim 2023'ten bu yana İsrail güçleri ile yasa dışı Yahudi yerleşimcilerin saldırılarında 362 Filistinli hayatını kaybetti.

İsrail güçlerinin, Gazze'ye saldırı başlattığı günden bu yana işgal altındaki Batı Şeria ve Doğu Kudüs'te de Filistinlilere yönelik gözaltı, baskın ve saldırılarında artış yaşanıyor.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Dünya Haberleri

Netanyahu, kendisine yönelik tutuklama emri talebini "antisemitizm" olarak değerlendirdi
Reisi'nin hayatını kaybetmesi ardından İsrail'den ilk açıklama geldi: "Bizim bir dahlimiz yok"
Son 24 saatte Gazze'de 106 kişi hayatını kaybetti
WikiLeaks’in kurucusu Assange davasında temyiz kararı
Netanyahu hakkında tutuklama kararı verildi