İsrail güçleri, Batı Şeria'ya yönelik bir baskın düzenledi: 3 Filistinli hayatını kaybetti

İsrail güçleri, gece saatlerinde Batı Şeria'nın Cenin kentine baskın düzenledi. İsrail Savunma Kuvvetleri (IDF) tarafından yapılan açıklamada, baskın sırasında gerçekleştirilen insansız hava aracı saldırısında 2 Filistinli öldü, ateş açılması sonucu ise 1 Filistinli hayatını kaybetti.

İsrail kuvvetlerinin Batı Şeria'daki Cenin kentinde gerçekleştirdiği operasyonda 3 Filistinli hayatını kaybetti.

Gece saatlerinde Batı Şeria'nın Cenin kentine yapılan baskında İsrail güçleri, askeri araç ve iş makineleriyle hareket etti. İsrail Savunma Kuvvetleri (IDF) tarafından yapılan açıklamada, baskın sırasında gerçekleştirilen insansız hava aracı saldırısında 2 Filistinlinin hayatını kaybettiği, ateş açılması sonucu ise 1 Filistinlinin öldüğü ifade edildi. Filistinli yerel kaynaklar ise ölenlerin kimliklerini 27 yaşındaki Hamza Ararawi, 19 yaşındaki Muhammed Nasır El Sabti ve 19 yaşındaki Ayman Yusuf Hasan olarak duyurdu. Baskın sırasında İsrail ordusuna ait iş makinelerinin kentteki sokakları kazdığı ve alt yapıya zarar verdiği görülürken, boru hattının patlaması sonucu sokakları su bastı. Bu saldırılarda en az 7 Filistinlinin yaralandığı belirtildi.

7 Ekim'den bu yana Gazze'deki çatışmaların başlamasının ardından, İsrail güçleri ve yerleşimcilerin Batı Şeria'daki Filistinlilere yönelik saldırılarının arttığına dair raporlar gelmekte.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Dünya Haberleri

Öğretmen 15 yaşındaki öğrencisinden hamile kaldı
Damat yıkıldı: 12 günlük gelin erkek çıktı
Korkunç olay: 'Kocam yük olarak görüyordu' dedi, engelli oğlunu timsahlara yem etti
Biden açıkladı: "İsrail, Refah'a geniş çaplı saldırı başlatırsa silah göndermeyi durduracağız"
Kuzey Makedonya'nın yeni cumhurbaşkanı seçildi