İsrail güvenlik sitelerinin siber saldırıya uğradı

Gazete, nisan ayının başında gerçekleşen bu siber saldırı sonrasında ele geçirilen içerikler arasında "zırhlı araçlarla ilgili detaylar, mühendislik planları, uydu görüntüleme sistemlerine ilişkin teknik bilgiler ve askerlerle ilgili kimlik bilgileri" bulunduğunu bildirdi.

Haaretz gazetesine göre, uluslararası internet korsanları, nisan ayının başlarında İsrail'in güvenlik sitelerine sızdı ve bu sızıntılar aracılığıyla İsrail'in işlediği iddia edilen suçları ifşa etme tehdidinde bulundu. Gazetenin belirttiğine göre, İsrail Savunma Bakanlığı, bu hafta internet sitelerine sızma girişimini doğruladı ve yapılan incelemede, sızdırılan içerikler arasında bakanlığın idari portallarından alınan çalışanlar, ihaleler ve İsrail ordusunun bazı teknolojik sistemlerine ilişkin bilgiler olduğu tespit edildi.


"ELEKTRONİK MAHKEME"
 

Sızdırılan içerikler arasında, zırhlı araçlarla ilgili detaylar, mühendislik planları, uydu görüntüleme sistemlerine ilişkin teknik bilgiler ve askerlerle ilgili kimlik bilgilerinin bulunduğunu belirten gazete, bu bilgilerin İran ile bağlantılı bir siber operasyonun parçası olabileceği iddiasına yer verdi. İnternet korsanları, sızdırılan bilgileri kullanarak İsrailli yetkililere karşı bir "elektronik mahkeme" kurma girişiminde bulundu ve diğer internet korsanlarını da bu girişime katılmaya çağırdı. Bu durum, İsrail'in ulusal güvenliğini tehdit eden ciddi bir olay olarak değerlendirildi.

Öte yandan, "Kartal Pençesi" adlı başka bir internet korsanı grubunun, İsrail Ulusal Sigorta Kurumu'na sızmayı başardığı ve 8 milyon İsrail vatandaşının kişisel bilgilerini ele geçirdiği bildirildi. Ulusal Sigorta Kurumu, sızma iddiasını yalanlarken, korsan grubu söz konusu bilgileri kanıtlamak amacıyla bir video yayınladı. Bu olaylar, İsrail'in siber güvenlik tehditlerine karşı karşıya olduğunu ve ülkenin ulusal güvenliğini sağlamak için daha fazla önlem alması gerektiğini göstermektedir.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Dünya Haberleri

Öldüğü düşünülmüştü: 27 yıl önce kaybolan adam, komşusunun bodrumunda bulundu
12 saniyede 25 milyon dolarlık kripto para çalmışlardı: Kardeşler tutuklandı
Biden ve Trump canlı yayında koz paylaşacak! Tarihi kapışma!
AB'den İsrail'e Refah'taki Askeri Operasyonu Durdurma Çağrısı
İsrail Saldırısında Hizbullah Komutanı Öldü, Çatışmalar Devam Ediyor