İsrail halkının tutumu son ankette açıklandı: Netanyahu savaşı iyi yönetemiyor

İsrail devlet televizyonunun yaptığı ankete göre, halkın çoğunluğu Başbakan Netanyahu'nun "Gazze Şeridi'ndeki savaşı etkili bir şekilde yönetmediğine" inanıyor. Ayrıca, ezici bir çoğunluk Netanyahu'nun istifa etmesi gerektiğini düşünüyor.

İsrail devlet televizyonu KAN, Başbakan Binyamin Netanyahu'nun Gazze Şeridi'ne karşı yürüttüğü savaşla ilgili yaptığı ankette elde edilen sonuçları duyurdu.

Ankete göre, İsraillilerin %68'i Netanyahu'nun 7 Ekim 2023'ten bu yana Gazze Şeridi'ne yönelik yürüttüğü savaşı başarılı bir şekilde yönetmediğini belirtirken, %29'u bunu başarılı buldu ve %3'ü ise fikirlerini belirtmekten kaçındı.

'İSTİFA ETMESİ GEREK'

Katılımcıların %45'i 7 Ekim'deki olaylar için Netanyahu'yu, %35'i orduyu, %3'ü ise Savunma Bakanı Yoav Gallant'ı sorumlu tutarken, diğerleri ise cevap vermedi.

Ankete katılanların %42'si 7 Ekim olayları nedeniyle Netanyahu'nun derhal istifa etmesi gerektiğini düşünürken, %29'u savaşın sona ermesinden sonra istifa etmesi gerektiğini belirtti. Katılımcıların %21'i ise Netanyahu'nun, olaylara rağmen görevine devam etmesini istedi.

İsrail'de, Gazze'ye yönelik saldırılar devam ederken binlerce kişi hükümetin istifasını, erken seçimleri ve İsrailli esirlerin evlerine geri dönmelerini talep eden protestolara katılıyor.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Gündem Haberleri

Özel 'yeni anayasa' ile ilgili konuştu: "Çok uzağız"
Ankara'da trafiğe çıkacak olanlar için uyarı: Belirli yollar kapanacak
Selin Şekerci'den Kötü Haber Geldi!
Ex'ten Yine Olmadı! Jennifer Lopez ve Ben Affleck Boşanıyor!
Sosyal medyanın yeni fenomeni güvenlik çıktı! Hırsıza cilve yapan güvenlik viral oldu!