İsrail-Hamas Çatışması: 31 Binden Fazla Hava Saldırısı ve Yıkımın Ardındaki İnsanlık Dramı

İsrail ve Hamas arasındaki çatışma, son yılların en büyüğü olarak kayıtlara geçerken, 31 binden fazla hava saldırısı ve yaşanan yıkım, bölgede insanlık dramını derinleştiriyor.

Hamas, İsrail'e yönelik son yılların en büyük saldırısını gerçekleştirdi. İsrail ordusu, bu saldırılara karşılık olarak 'savaş durumu alarmı' ilan etti. Gazze'ye yönelik hava saldırıları sürerken İsrail güçleri, 7 Ekim'den bu yana Gazze Şeridi, Batı Şeria, Lübnan ve Suriye'de 31 binden fazla yere hava saldırısı düzenlediğini açıkladı.

SALDIRILARIN BOYUTU VE SONUÇLARI

Gazze'ye yapılan saldırılarda en az 12 bin 660'sı çocuk, 8 bin 570'i kadın olmak üzere 29 bin 92 Filistinli yaşamını yitirdi. 69 bin 28 kişi yaralandı. 66 bin tondan fazla bombanın kullanıldığı saldırılarda Gazze'deki sivil yapıların yüzde 70'i yıkıldı.

Gazze'de 650 binden fazla kişi evini kaybederken, 1.9 milyon Filistinli yerinden oldu. Bu insanlar, genellikle derme çatma çadırlardan oluşan kamplarda yaşam mücadelesi veriyor.

HAVA SALDIRILARI SAYISI VE YERLERİ

Söz konusu 31 binden fazla hava saldırısının 26 bini savaş uçaklarıyla, geri kalanlar ise helikopter ve silahlı insansız hava araçlarıyla düzenlendi. İsrail ordusu, işgal altındaki Batı Şeria'da da 30'a yakın hava saldırısı gerçekleştirdi. Suriye'de düzenlenen hava saldırılarına dair ise net bir sayı verilmedi.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Dünya Haberleri

İran'da Kadın Cinayetleri: Artan Vakalar Endişe Verici
Namur'da Göstericiler İsrail'e Silah Satışını Protesto Etti
ABD Dışişleri Bakanı: İsrail'in Gazze'deki Sivil Koruma Planı Yetersiz
Rusya Savunma Bakanlığı, Ukrayna'daki Operasyonları Hakkında Açıklama Yaptı
Putin'in Yeni Kabine Atamaları: Rusya'da Hükümet Değişiklikleri