İsrail, Hamas’ın Lübnan’daki üst düzey operasyon sorumlusunu öldürdü

İsrail ordusu ve Şin Bet, Lübnan’da düzenlenen operasyonda Hamas’ın operasyonlarından sorumlu Muhammed Hüseyin Ali al-Mahmud’u öldürdü. Aynı gün, Hamas’ın asker alım sorumlusu Seyid Naif Ali de bir hava saldırısında hayatını kaybetti.

İsrail ordusu ve iç güvenlikten sorumlu istihbarat teşkilatı Şin Bet, Lübnan'da düzenledikleri ortak bir operasyonda, Hamas'ın Lübnan'daki operasyonlarını yöneten Muhammed Hüseyin Ali al-Mahmud'u öldürdüklerini açıkladı. İsrail yetkilileri, bu operasyonun cumartesi günü duyurulan ikinci önemli Hamas ismini hedef aldığını belirtti. Aynı günün sabahında, Hamas'ın asker alımından sorumlu olduğu iddia edilen Seyid Naif Ali de İsrail hava kuvvetlerinin gerçekleştirdiği bir saldırı sonucu öldürülmüştü.

Hamas'ın askeri kanadı olarak bilinen El Kassam Tugayları, İsrail'in Lübnan'da gerçekleştirdiği hava saldırılarında iki üyesinin hayatını kaybettiğini doğruladı. Ancak, Tugaylar tarafından ölen kişilerin adları Muhammed Hüseyin Al-Louise ve Seyid Attilla Ali olarak bildirildi. 

Bu gelişme, İsrail'in Hamas’a yönelik operasyonlarında artan bir ivmenin göstergesi olarak yorumlanırken, saldırıların bölgede gerilimi daha da tırmandırması bekleniyor. Hem İsrail hem Hamas kaynaklarından gelen açıklamalar arasında isimler konusunda farklılıklar dikkat çekiyor.

 

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.