İsrail, Han Yunus'taki Güvenli Bölgeleri Daraltarak Operasyon Başlattı

İsrail, Han Yunus'un doğusundaki "güvenli" bölgeleri daraltarak bazı alanlara operasyon düzenleyeceğini duyurdu. Bölge sakinlerine tahliye çağrısı yapıldı. Binlerce Filistinli, saldırı ihtimali nedeniyle yaya olarak bölgeden ayrılmaya çalışıyor. Saldırılarda ölü sayısı 39 bini geçti.

İsrail, Han Yunus'un doğusundaki daha önce "güvenli" ilan edilen bölgeleri daraltarak bu alanlara operasyon düzenleyeceğini açıkladı ve bölge sakinlerine derhal tahliye çağrısında bulundu. Bu gelişmenin ardından binlerce Filistinli, saldırılardan kaçmak için yaya olarak bölgeden ayrılmaya çalışıyor. Son saldırılarda ölü sayısı 39 bini geçti.

İsrail Ordu Sözcüsü Avichay Adraee, sosyal medya üzerinden yaptığı açıklamada, Han Yunus'un doğusunda daha önce "güvenli" bölge olarak ilan edilen bazı yerlerin operasyon hedefi olacağını belirtti. Bu nedenle bölge sakinlerine tahliye çağrısı yaptı. Adraee, İsrail'in "güvenli bölge" olarak belirlediği alanı daraltarak bir kısmına saldırı düzenleyeceğini ve Filistinlilerin "derhal ve geçici olarak" El-Mevasi'ye gitmelerini istedi.

Bu açıklamanın ardından binlerce Gazzeli, saldırı ihtimaline karşı bölgeyi terk etmek zorunda kaldı. Çoğu kadın ve çocuk olan bu insanlar, araç bulamadıkları için yaya olarak, yanlarına alabildikleri birkaç parça eşya ile bölgeden ayrılmaya çalışıyor.

Öte yandan, İsrail'in 13 Temmuz'da Han Yunus'un batısındaki El-Mevasi bölgesine düzenlediği hava saldırısında, yarısı kadın ve çocuk olan 90 Filistinli hayatını kaybetmişti. 7 Ekim'den bu yana İsrail'in Gazze Şeridi'ne düzenlediği saldırılarda ise en az 39 bin 175 Filistinli hayatını kaybetti, 90 bin 403 kişi ise yaralandı. Ölenler arasında 16 bin 172 çocuk ve 10 bin 798 kadın bulunuyor.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.