İsrail : "Her türlü saldırganlığı gerçekleştiren kim olursa olsun çok ağır bedel ödetiriz"

İsrail hükümeti, İran ve müttefiklerinin tehditlerine karşı her türlü misillemeye hazır olduklarını ve herhangi bir saldırıya güçlü bir şekilde karşılık vereceklerini açıkladı. Başbakan Binyamin Netanyahu, İsrail'in kendisine yönelik saldırılara karşı ağır bedel ödeteceğini belirtti.

İsrail hükümeti, yaptığı son açıklamada, İran ve müttefiklerinin Hizbullah ve Hamas'ın üst düzey liderlerinin öldürülmesine misilleme yapacaklarına dair tehditlerine yanıt verdi. Hükümet sözcüsü, İsrail'in her türlü saldırıya karşı hazırlıklı olduğunu ve herhangi bir misillemeye güçlü bir şekilde karşılık vereceğini belirtti. İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu, dün akşam Tel Aviv'deki Kirya Askeri Üssü'nde gerçekleşen kabine toplantısının ardından benzer uyarılarda bulundu. Netanyahu, isim vermeden Hamas lideri İsmail Haniye’nin suikastine atıfta bulunarak, "İran'ın vekil güçlerine ağır bir darbe indirdik" ifadesini kullandı.

Sözcü, gazetecilere verdiği demeçte, "Her türlü saldırganlığı gerçekleştiren kim olursa olsun çok ağır bedel ödetiriz" şeklinde konuştu. Netanyahu, İsrail'in kendisine yönelik herhangi bir saldırganlık karşısında tereddüt etmeyeceğini ve saldırganlara karşı ağır bedel ödeteceğini belirtti. Ayrıca, İsrail'in her türlü tehdide ve senaryoya karşı hazırlıklı olduğunu vurguladı. İsrail'in bu kararlılığı, bölgede artan gerilimler karşısında ulusal güvenliğini koruma amacıyla daha da önemli hale geliyor. Hükümetin bu açıklamaları, bölgede olası yeni çatışmaların ve gerilimlerin artmasına karşı bir önlem olarak değerlendiriliyor.

 

Yorum Yap
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumlar (2)
Yükleniyor ...
Yükleme hatalı.