İsrail-İran Gerilimi Yükseliyor: Tel Aviv Karşılık Hazırlığında

İsrail-İran gerilimi tırmanıyor: İran'ın İsrail'e yönelik saldırısı sonrası Tel Aviv, karşılık için hazırlık yapıyor. İsrail ordusu, saldırının başarısızlığını savunma yetenekleriyle öne çıkarıyor. İsrail'in Berlin Büyükelçisi, saldırının askeri tesislere yönelik olacağını belirtti.

İsrail-İran gerilimi yükseliyor. İran'ın İsrail'e yönelik saldırısı sonrası Tel Aviv'de hazırlıklar hız kazanıyor. İsrail ordusu, saldırının başarısızlığını savunma yetenekleriyle öne çıkarıyor. İsrail'in Berlin Büyükelçisi, karşılığın askeri tesislere yönelik olacağını vurguluyor.

İsrail-İran gerilimi, son dönemde tırmanışa geçmiş durumda. İsrail, 1 Nisan'da Şam'daki İran konsolosluğuna düzenlediği hava saldırısında 7 İranlı yetkilinin ölümüne neden oldu. Bu saldırıya İran'ın nasıl bir misilleme yapacağı merak konusu olmuştu. İran, saldırının ülkesinin topraklarına yapılmış bir saldırı olarak değerlendirip karşılık vermeye hazırlandığını açıkladı.İran'ın bu tehdidine cevaben, İsrail de saldırılara hazır olduğunu bildirdi. Ancak gerilimin doruk noktasına ulaşması 13 Nisan'da İran'ın İsrail'e yüzlerce kamikaze insansız hava aracı, balistik ve seyir füzesiyle düzenlediği saldırıyla gerçekleşti. Bu saldırıda İsrail'in güneyindeki bir askeri üsse füze isabet ettiği açıklandı.İsrail basını, Tel Aviv yönetiminin İran'ın hava saldırısına karşı "açık ve etkili" şekilde karşılık vereceğini iddia etti. Ancak İsrail ordusu sözcüsü Daniel Hagari, karşılığın zamanı ve şekline ilişkin detay vermekten kaçındı ve sadece İran'ın saldırısının başarısız olduğunu ve İsrail'in savunma yetenekleri sayesinde engellendiğini belirtti.İsrail'in Berlin Büyükelçisi Ron Prosor ise saldırının askeri tesislere yönelik olacağını ve savaş kabinesinin detayları belirleyeceğini ifade etti. Bu durum, bölgede gerginliğin arttığı ve İsrail ile İran arasında gerilimin henüz çözüme kavuşmadığı bir süreci işaret ediyor.

Yorum Yap
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumlar (2)
Yükleniyor ...
Yükleme hatalı.

Dünya Haberleri

Rusya, İngiliz askeri ataşesini sınır dışı etti: Misilleme olarak bir adım atıldı
Reuters'ın aktardığına göre, İsrail, Türkiye ile olan serbest ticaret anlaşmasını sonlandıracak
NATO Genel Sekreteri Stoltenberg, Slovakya Başbakanı Fico'nun Silahlı Saldırıya Uğramasını Kınadı
ABD, Gazze'ye İnsani Yardım İçin Geçici Limanı Tamamladı
Slovakya Başbakanı Robert Fico Silahlı Saldırıya Uğradı: Sağlık Durumu İyi