İsrail karşılık verecek mi? "Acı verici misilleme" iddiaları ortaya atıldı

İsrail'in savaş kabinesi, İran'ın 13 Nisan'da gerçekleştirdiği hava saldırısına nasıl yanıt vereceğini ele almak üzere yaptığı toplantıyı tamamladı. Savaş kabinesinin, İran'a karşı çeşitli misilleme seçeneklerini değerlendirdiği söyleniyor.

İsrail Savaş Kabinesi, İran'a karşı "acı verici misilleme saldırısı" seçeneklerini ele aldı ancak bunların bölgesel bir savaşa yol açmayacağı vurgulandı. Toplantıda, İran'ın 13 Nisan'daki hava saldırısına nasıl yanıt verileceğinin görüşüldüğü belirtildi.

İRAN-İSRAİL GERİLİMİ 

Kanal 12'nin haberine göre, toplantıda İran'ın saldırısına karşılık çeşitli seçenekler tartışıldı ve bu seçeneklerin her birinin İran'a karşı "acı verici misilleme saldırısı" olduğu öne sürüldü. Ancak, bu seçeneklerin bölgesel bir savaşa neden olmayacağı savunuldu ve Savaş Kabinesi'nin ABD tarafından engellenmeyecek bir yanıtı tercih etmeyi hedeflediği ifade edildi.

İsrail, 1 Nisan'da İran'ın Şam'daki konsolosluk binasına hava saldırısı düzenlemiş, bu saldırıda 2'si general rütbesinde 7 İranlı ölmüştü. İran, bu saldırıya misilleme yapacağını duyururken, İsrail de karşılık vereceğini bildirmişti. 13 Nisan'da İran'ın İsrail'e yönelik yaptığı saldırılarda çok sayıda kamikaze insansız hava aracı ve füze kullanılmış, İsrail'in çoğu saldırıyı önlediği ancak bir askeri üsse füze isabet ettiği belirtilmişti.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Dünya Haberleri

Sanal ilişki ona gelir kapısı oldu: Sharna Beckman 10 dakikada 30 bin TL kazanıyor
Trump'ın 'sus payı' davasında çapraz sorgu yapıldı: Ses kaydı dinletildi
İspanya, İsrail'e silah taşıyan gemilere limanlarını açmayı reddetti
İsrail sivilleri hedef almaya devam ediyor
ABD-Rusya Uzay Gerilimi: Cosmos-2553 Uydusu Tartışması