İsrail Kısıtlamalarına Rağmen: Mescid-i Aksa’da Ramazan Coşkusu

İsrail'in kısıtlamalarına rağmen, Doğu Kudüs'teki Mescid-i Aksa'da Ramazan'ın ilk Cuma namazı binlerce Müslümanı bir araya getirdi. İzin alamayanlar geri çevrilirken, sadece belirli yaş grupları içeri alındı.

Doğu Kudüs'teki Mescid-i Aksa'da Ramazan'ın ilk Cuma namazı, İsrail'in kısıtlamalarına rağmen binlerce Müslümanın katılımıyla gerçekleşti. İzin alamayanlar ve belirli yaş sınırlamasına takılanlar ise hayal kırıklığıyla geri çevrildi.

İsrail ordusu 161 gündür Gazze Şeridi'ne saldırırken, Batı Şeria'dan gelen Filistinliler, Mescid-i Aksa'da Ramazan ayının ilk Cuma namazını kılmak için toplandı. Ancak İsrail güçleri, çok sayıda Filistinliyi girişten men etti ve sadece 55 yaş ve üzeri erkekler ile 50 yaş üzeri kadınların girişine izin verdi. İsrail polisi, 40 bin kişinin Mescid-i Aksa'ya girdiğini açıkladı, ancak binlerce Filistinli geri dönmek zorunda kaldı. İsrail'in Batı Şeria'dan gelenler için yaş sınırlaması ve önceden izin gereksinimi devam ediyor. Bu kısıtlamalar, Filistinlilerin dini ve manevi ziyaretlerini engellemekte ve onların özgürlüklerini sınırlamaktadır, özellikle de Ramazan ayı gibi kutsal bir zaman diliminde.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Gündem Haberleri

Hadise'nin Cesur Dansı!
Özel: " Çünkü Cumhuriyet, gençlere emanettir"
Ünlü Menajer Mert Ramazan Demir'i Keşfetti!
Ünlü Şarkıcı Sevgilisini Otel Koridorunda Sürükledi! Şiddete Hayır!
Seda Sayan'dan Bomba Açıklamalar!