İsrail, Kuzey Hava Sahasını 24 Saat Uçuşlara Kapatma Kararı Aldı

İsrail, Hadera'dan kuzey hava sahasını 24 saat kapattı. Bu karar, Lübnan'da Hizbullah komutanı Fuad Şükür'ün öldürülmesi ve Hamas Siyasi Büro Başkanı İsmail Heniyye'nin Tahran'daki suikast sonucu yaşamını yitirmesi sonrası alındı. Kara yollarında kısıtlama yok.

İsrail, kuzey hava sahasını 24 saat boyunca uçuşlara kapatma kararı aldı. Bu adım, Lübnan'da Hizbullah komutanı Fuad Şükür'ün İsrail hava saldırısında öldürülmesi ve Hamas Siyasi Büro Başkanı İsmail Heniyye'nin Tahran'daki suikastta hayatını kaybetmesi sonrası alındı. Bölgedeki kara yollarına ise herhangi bir kısıtlama getirilmedi.

İsrail basını, Tel Aviv'in kuzeyindeki Hadera kentinden itibaren ülkenin kuzeyindeki hava sahasının 24 saat boyunca uçuşlara kapatıldığını duyurdu. Bölgedeki kara yollarına ilişkin bir kısıtlama getirilmediği de belirtildi.

Bu önlem, İsrail ordusunun dün Lübnan'ın başkenti Beyrut'a düzenlediği hava saldırısında Hizbullah'ın komutanlarından Fuad Şükür'ü öldürdüğünü açıklamasından sonra alındı. Ayrıca, bu sabah erken saatlerde Hamas'ın Siyasi Büro Başkanı İsmail Heniyye'nin İran'ın başkenti Tahran'da düzenlenen bir suikast sonucu yaşamını yitirdiği bildirildi.

İsrail'in hava sahasını kapatma kararı, bölgedeki güvenlik endişeleri ve artan gerilimler nedeniyle alındı. Lübnan'daki hava saldırısında Hizbullah komutanı Fuad Şükür'ün öldürülmesi ve Tahran'daki suikastta Hamas'ın Siyasi Büro Başkanı İsmail Heniyye'nin hayatını kaybetmesi, bu kararın arka planında yatan gelişmeler arasında yer alıyor.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.