İsrail-Lübnan Sınırında Karşılıklı Saldırılar: Hizbullah 373. Üyesini Kaybetti

İsrail-Lübnan sınırında şiddet tırmanıyor. Hizbullah, İsrail’in Lübnan’a düzenlediği hava saldırısına misilleme olarak, Abirim yerleşim birimi ve Kefr Şuba Tepeleri'ndeki askeri üssü hedef aldı. Çatışmalarda Hizbullah üyesi Muhammed Mustafa Hasan yaşamını yitirdi.

İsrail-Lübnan sınırında artan gerilim, iki taraf arasında karşılıklı saldırılara yol açtı. Hizbullah, İsrail’in Lübnan’ın güneyindeki bir yapıya düzenlediği hava saldırısına misilleme olarak, Abirim yerleşim birimini ve Kefr Şuba Tepeleri'ndeki askeri üssü füzelerle hedef aldı. Çatışmalarda bir Hizbullah üyesinin öldüğü bildirilirken, ölenlerin sayısı 373’e yükseldi.

Mavi Hat olarak bilinen İsrail-Lübnan sınırında karşılıklı saldırılar devam ediyor. Hizbullah, Lübnan'ın güneyinden İsrail'in yasa dışı yerleşim birimlerini ve askeri üslerini füzelerle hedef aldığını açıkladı. Hizbullah'ın Telegram hesabından yapılan duyuruya göre, İsrail'in Lübnan'ın güneyindeki üç katlı bir binaya dün gerçekleştirdiği hava saldırısına misilleme olarak Abirim adlı yasa dışı Yahudi yerleşim birimi ve Kefr Şuba Tepeleri'ndeki Ruveysat el-Alem Askeri Üssü, katyuşa ve "Vabel" füzeleriyle vuruldu.

Hizbullah ayrıca, İsrail ordusunun Lübnan'ın güneyine düzenlediği hava saldırısında Muhammed Mustafa Hasan adlı bir üyesinin yaşamını yitirdiğini belirtti. Çatışmaların başladığı 8 Ekim 2023'ten bu yana ölen Hizbullah mensubu sayısının 373'e yükseldiği bildirildi.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.