İsrail, Lübnan'daki Hizbullah istihbarat merkezini hedef aldı!

İsrail ordusu, Hizbullah'ın Beyrut'taki istihbarat merkezini hedef alırken, İran'ın balistik füze saldırısına yanıt arayışında. Beyrut'ta patlama sesleri duyulurken, İsrail üç uyarı yayımladı. ABD Başkanı Biden, İran petrol sahalarına yönelik saldırı seçeneklerinin değerlendirildiğini ifade etti.

İsrail ordusu, Hizbullah'ın Beyrut'taki istihbarat merkezini hedef aldığını açıkladı. Aynı zamanda, İsrail, İran’ın Salı günü gerçekleştirdiği balistik füze saldırısına karşı olası yanıtlarını değerlendiriyor.

Reuters'ın görgü tanıklarına dayanan haberine göre, Cumartesi sabahı Beyrut'un güney banliyölerinden patlama sesleri duyuldu ve dumanlar yükseldi. İsrail ordusu, bölge sakinlerinin tahliyesi için üç uyarı yayınladı. İlk uyarıda Burj al-Barajneh mahallesindeki bir bina, ikinci uyarıda Choueifat bölgesindeki bir bina, üçüncü uyarıda ise Burj al-Barajneh ve Haret Hreik'teki binalar hedef alındı.

Hizbullah, aynı gün erken saatlerde İsrail ordusunun Lübnan'ın güneyindeki Odaisseh kasabasına sızmaya çalıştığını ve çatışmaların sürdüğünü bildirdi.

Petrol fiyatları yükseldi. ABD Başkanı Joe Biden, Cuma günü yaptığı açıklamada, "İsrail'in yerinde olsaydım İran petrol sahalarını vurmanın alternatiflerini düşünürdüm" dedi. Biden, İsrail'in İran’a nasıl yanıt vereceğine henüz karar vermediğini de ekledi. İsrail, Hizbullah militanlarını geri püskürtme ve Gazze’deki Hamas müttefiklerini ortadan kaldırma hedeflerini sürdürürken, İran’ın petrol tesislerine yönelik olası bir saldırı petrol fiyatlarını artırdı.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.