İsrail, Lübnan'ın güneyindeki gazeteciler ve sivillere ait araçlara ateş etti

Al Mayadeen televizyonunun haberine göre, Lübnan'ın güneyinde yer alan sınır hattında bulunan Adaysa beldesinde yaşanan olayda, kanala ait ve üzerinde "basın" yazılı araç ile öndeki sivil bir araca ateş açıldığı bildiriliyor.

Beyrut merkezli olan ve Hizbullah'a yakınlığı ile bilinen "Al Mayadeen" televizyonunun yaptığı habere göre, Lübnan'ın güneyinde yer alan sınır hattında bulunan Adaysa beldesinde yaşanan olayda, kanala ait ve üzerinde "basın" yazılı araç ile öndeki sivil bir araca ateş açıldığı bildiriliyor.

İsrail'in Misgav Am yerleşim biriminde bulunan askerler tarafından otomatik silahlarla düzenlenen saldırıda ne ölü ne de yaralı olduğu bildirilmiş bulundu.

Saldırı anında Birleşmiş Milletler Lübnan Geçici Barış Gücü'nün askerlerinin de bulunduğu ve saldırıya şahit oldukları belirtildi. Yapılan haberde olay anına ilişkin görüntüler de paylaşılmış bulundu.

İsrail ordusu, 8 Ekim 2023 tarihinden bu yana Lübnan'ın güneyindeki 120 kilometrelik sınır hattı boyunca kara yollarını kullananları hedef alıyor. Bu nedenle, İsrail'in tehdit altındaki güney bölgesinde yaşayan yaklaşık 100 bin Lübnanlı sivilin evlerini terk etmek zorunda kaldığı bildiriliyor.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Dünya Haberleri

Joe Biden'ın benzin fiyatlarını düşürmek için yeni hamlesi: 1 milyon varil satılacak
İsrail ABD baskısına dayanamadı: AP'nin ekipmanlarını iade edecek
Gizemli Dublin-New York Portalı: Yeniden Açıldı ve Yeni Kurallar Devreye Girdi!
Almanya'dan Ukrayna'ya Destek: Baerbock, Hava Savunması İçin Fon Topluyor!
Port-au-Prince Havaalanı Çete Şiddeti Sonrası Yeniden Açıldı