İsrail Lübnanlıları uyardı: "Denizden uzak durun"

İsrail, Lübnan'da Hizbullah’a karşı saldırılarını yoğunlaştırarak Beyrut'u bombaladı. İsrail, Sayda kentinden denize açılanları uyarırken, donanma ile saldırı başlatacağını duyurdu. Lübnan'da can kaybı artarken yüz binlerce kişi yerinden oldu.

İsrail ordusu, Lübnan’ın başkenti Beyrut'u yoğun bombardımana tutarken, Hizbullah’a karşı denizden de saldırı başlatacağını duyurdu. İsrail Ordu Sözcüsü Avichay Adraee, X platformundaki paylaşımında, Sayda kentinin kuzeyindeki Avali Nehri’nden itibaren Lübnan halkını balıkçı tekneleri ve diğer deniz araçlarıyla denize açılmamaları konusunda uyardı. Adraee, denize yaklaşanların hayatlarını riske atacağını belirtti.

İsrail’in Lübnan’daki saldırıları, 8 Ekim 2023’ten bu yana Hizbullah’la süren çatışmalarla şiddetlendi. 23 Eylül’de İsrail, Lübnan’ın güney şehirlerine, Bekaa ve Baalbek bölgelerine yüzlerce hava saldırısı düzenledi. Lübnan Sağlık Bakanlığı’na göre, 8 Ekim’den bu yana 104’ü çocuk, 194’ü kadın olmak üzere 2 bin 83 kişi hayatını kaybetti.

Hizbullah lideri Hasan Nasrallah, 27 Eylül’de İsrail’in Beyrut’a düzenlediği hava saldırılarında öldü. Hizbullah ise İsrail’e roket ve füze saldırılarıyla karşılık veriyor, ancak İsrail tarafında büyük hasar bildirilmedi. İsrail'in bombardımanı nedeniyle yüz binlerce Lübnanlı yerinden oldu, Suriye’ye göç edenlerin sayısının ise on binlere ulaştığı ifade ediliyor.

 

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.