İsrail Ordu Sözcüsü açıkladı: İran'ın saldırısına yanıt vermemek mümkün değil

Geçtiğimiz cumartesi, İsrail'in İran'ın konsolosluğunu hedef alan saldırısının ardından, İran'dan beklenen karşı saldırı gerçekleşti. İsrail Ordu Sözcüsü Daniel Hagari, İran'ın saldırısının ardından, "Böyle bir saldırıya yanıt vermemiz mümkün değil" açıklamasını yaptı.

İsrail'in 1 Nisan'da Şam'daki İran konsolosluğuna gerçekleştirdiği saldırıya, İran geçtiğimiz cumartesi günü insansız hava araçlarıyla karşılık verdi. İsrail Ordu Sözcüsü Daniel Hagari, Israel Hayom gazetesine yaptığı açıklamada, "Böyle bir saldırıya karşılık vermemiz mümkün değil. Seçtiğimiz yer ve zamanda hareket edeceğiz ve bununla ilgili herhangi bir söz gereksiz." ifadelerini kullandı.

AÇIKLAMALARDA BULUNDU

Hagari, İran'ın saldırısının İsrail'in savunma sanayisindeki birikimler sayesinde "başarısız" olduğunu belirtti ve "Dünyanın öğreneceği tarihi bir hava savunma savaşıyla durduruldu." dedi. Ayrıca, "ABD, İngiltere ve Fransa liderliğindeki bölgesel koalisyon, havada, karada ve denizde mükemmel bir şekilde bir araya geldi ve tehditlerin yüzde 99'unu daha gerçekleşmeden engelledi." şeklinde konuştu.

İsrail'in Berlin Büyükelçisi Ron Prosor ise İran'ın saldırısına, Tahran rejiminin askeri hedeflerini hedef alarak karşılık vereceklerini belirtti. Prosor, "Saldırı, askeri tesislere yönelik olacaktır. Buna tepki vermek zorundayız. Bu caydırıcılığın çok net olması bölge için de önemlidir." açıklamasını yaptı. Ayrıca, karşılık verme konusunda detay vermekten kaçındı ve "Ne zaman, nerede ve nasıl? Buna savaş kabinemiz karar verecek." ifadelerini kullandı.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Gündem Haberleri

İran Cumhurbaşkanı Reisi'nin helikopter kazası enkazına varılma anına ait görüntüler yayınlandı
Ahu Tuğba'dan Sevenlerini Üzecek Açıklama Peş Peşe!
Dilan Polat'ın Cezaevi Kabusu Adli Tıp'a Taşındı: Tahliye Yolunda mı?
İran’da cumhurbaşkanlığı seçimi tarihi belli oldu!
Milyonlarca sürücü ve adaylarını ilgilendiriyor: Uyku apnesi iddiasına resmi açıklama geldi