İsrail ordusu: Beyrut'ta 15 noktaya saldırı düzenledik

Lübnan Ordusu'nun yaptığı açıklamaya göre, Beyrut'ta 15 farklı noktaya düzenlenen hava saldırılarında Hizbullah'a ait hedefler vuruldu. İsrail'in son dönemde yoğunlaştırdığı saldırılar, özellikle Lübnan'ın güneyi, Bekaa Vadisi ve Dahiye Mahallesi'nde ağır sonuçlara yol açtı.

Lübnan Ordusu tarafından yapılan yazılı açıklamaya göre, bugün Beyrut'ta 15 farklı noktaya hava saldırısı düzenlendi ve hedeflerin Hizbullah'a ait olduğu belirtildi. Ordunun paylaştığı bilgilere göre, saldırılara dair görüntüler de kamuoyuyla paylaşıldı. İsrail ordusu, son dönemde Lübnan'ın çeşitli bölgelerine yönelik saldırılarını artırmış durumda. Özellikle ülkenin güneyi, doğusundaki Bekaa Vadisi ve Beyrut'un güneyindeki Dahiye Mahallesi'nde hava saldırıları yoğunlaşmış görünüyor.

İsrail ile Hizbullah arasındaki çatışmalar, 8 Ekim 2023'ten beri devam eden gerilimle daha da tırmanmış durumda. Özellikle 17-18 Eylül tarihlerinde İsrail, Hizbullah'ın iletişim cihazlarına yönelik saldırılar düzenledi ve 23 Eylül’de de Lübnan'ın güney kentlerinin yanı sıra Bekaa ve Baalbek bölgelerine yüzlerce hava saldırısı gerçekleştirdi.

Lübnan makamlarının verdiği bilgilere göre, 17 Eylül'den bu yana Hizbullah'ın iletişim cihazlarının hedef alındığı saldırılarda 104'ü çocuk, 194'ü kadın olmak üzere toplamda 1374 kişi yaşamını yitirdi. Saldırıların, bölgedeki insani durumu daha da kötüleştirdiği ve yerel halk üzerinde derin bir etki bıraktığı belirtiliyor.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.