İsrail ordusu, Beyt Lahiya'daki su kuyularının yüzde 70'ini hasara uğrattı

Beyt Lahiya Belediye Başkanı Ala el-Attar, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Beyt Lahiya'nın alt ve üst yapısının savaşın başından bu yana büyük zarar gördüğünü belirtti.

Beyt Lahiya Belediye Başkanı Ala el-Attar, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Beyt Lahiya'nın alt ve üst yapısının savaşın başından bu yana büyük zarar gördüğünü belirtti. Saldırılarda zarar gören yapılar hakkında bilgi veren Attar, İsrail ordusunun Beyt Lahiya'yı besleyen su kuyularının yüzde 70'ini ve kanalizasyon ağının yüzde 50'sini tahrip ederek insani bir krize neden olduğunu ifade etti. Attar ayrıca, belediye ana ve ek binaları, dükkanlar, alışveriş merkezleri, sokaklar ve ana yolların saldırılarda büyük zarar gördüğünü, ağır iş makineleri ile temizlik hizmetinde kullanılan araçların yüzde 95'inin kullanılamaz hale geldiğini dile getirdi.

İSRAİL TARIM SEKTÖRÜNÜ DE VURDU

Attar, İsrail'in, Gazze'nin ana gıda tedarikçisi konumundaki Beyt Lahiya'da tarım, balıkçılık ve sanayi gibi sektörleri yok ettiğini ifade etti. Belediyenin, sınırlı imkanlara rağmen, minimum düzeyde de olsa hizmet sunmaya devam ettiğini belirten Attar, cadde ve sokaklarda büyük çöp yığınlarının oluştuğunu, kanalizasyon sularının yollara aktığını ve bu durumun cilt ve solunum yolu hastalıklarının yayılmasına neden olduğunu bildirdi.

Attar, su kuyuları, kanalizasyon pompaları ve çöp kamyonlarının çalışması için yakıta ihtiyaç duyduklarını belirtti ve uluslararası kuruluşlar ile Uluslararası Kızılhaç Komitesi ve Filistin Sular İdaresi'ne yakıt temini çağrısında bulundu. Ayrıca belediyenin, ekskavatör, kamyon ve buldozer gibi ağır makineler ile sıcaklık artışıyla çoğalan sivrisineklere karşı mücadele için gerekli malzemelere ihtiyaç duyduğunu da dile getirdi.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Dünya Haberleri

Gazze'de İsrail'in Sınır Kapılarını Kapatmasıyla İnsani Kriz Derinleşiyor
Azerbaycan ve İran Liderleri Sınır Projelerinin Açılışını Gerçekleştirdi
Trump, Biden'a Uyuşturucu Testi Talep Ediyor: Canlı Yayın Tartışması Öncesi Gerilim Yükseliyor
7 Ekim'den Bu Yana 8.775 Filistinli Gözaltında
AB, Atık İhracatına Sıkı Denetim Getiriyor