İsrail Ordusu, Gazze'de insani yardımların sevkiyatını gerçekleştiren ekiplere saldırdı

Dün gece, İsrail ordusunun Gazze Şeridi'nin merkezinden kuzeyine insani yardımların sevkiyatını gerçekleştiren yerel ekiplere yönelik gerçekleştirdiği saldırı sonucunda 23 Filistinli hayatını kaybetti. Saldırıda, insani yardım malzemelerini taşıyan araçlar ve yardım ekipleri hedef alındı.

 

Dün gece, İsrail ordusunun Gazze Şeridi'nin merkezinden kuzeyine insani yardımların sevkiyatını gerçekleştiren yerel ekiplere yönelik gerçekleştirdiği saldırı sonucunda 23 Filistinli hayatını kaybetti. Saldırıda, insani yardım malzemelerini taşıyan araçlar ve yardım ekipleri hedef alındı. Bu olay, bölgedeki gerginliği tırmandırarak insanlık dramını daha da derinleştirdi.

Gazze kent merkezindeki Kuveyt Kavşağı'nda İsrail ordusunun saldırısında yaşamını yitiren Filistinlilerin cesetleri, El-Ehli Baptist Hastanesi morguna taşındı. Ölenler için cenaze namazı düzenlendi.

GAZZE'DE CAN KAYBI 31 BİN 923'E YÜKSELDİ

Filistin Esirler Cemiyeti ve Filistin Kurtuluş Örgütüne bağlı Esirler ve Serbest Bırakılanlar Heyeti tarafından yapılan ortak açıklamada, İsrail'in Gazze'deki saldırılarını 166 gün boyunca sürdürdüğü ve bu süreçte can kaybının 31 bin 923'e ulaştığı ifade edildi.

Ayrıca, İsrail güçlerinin işgal altındaki Batı Şeria ve Doğu Kudüs'te Filistinlilerin evlerine düzenlediği baskınlarda en az 30 kişiyi daha gözaltına aldığı belirtildi.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Dünya Haberleri

İran'da Kadın Cinayetleri: Artan Vakalar Endişe Verici
Namur'da Göstericiler İsrail'e Silah Satışını Protesto Etti
ABD Dışişleri Bakanı: İsrail'in Gazze'deki Sivil Koruma Planı Yetersiz
Rusya Savunma Bakanlığı, Ukrayna'daki Operasyonları Hakkında Açıklama Yaptı
Putin'in Yeni Kabine Atamaları: Rusya'da Hükümet Değişiklikleri