İsrail ordusu, Hizbullah lideri Nasrallah’ın bulunduğu yere 85 füze fırlatıldığını bildirdi

İsrail ordusu, dün akşamdan bu yana Hizbullah'a ait olduğu iddia edilen 140 hedefi vurduğunu duyurdu. Ayrıca, Hizbullah lideri Nasrallah'ın bulunduğu yere toplamda 85 füze fırlatıldığını belirtti.

İsrail ordusu yaptığı açıklamada, Hizbullah'a ait olduğu ileri sürülen 140 hedefin, geçtiğimiz akşamdan bu yana vurulduğunu kaydetti. Açıklamada, Hizbullah lideri Hasan Nasrallah'ın bulunduğu yere her biri ortalama 1 ton olan 85 füzeyle toplamda 80 ton patlayıcı atıldığı ifade edildi. 

Söz konusu açıklamada, Hizbullah'ın Lübnan topraklarındaki askeri gücünü ve altyapısını yıkmak amacıyla saldırıların devam edebileceği belirtildi.

Olayların gelişimine dair, İsrail savaş uçaklarının cuma akşamı Beyrut'un güneyindeki Hizbullah'ın kalesi niteliğindeki Dahiye bölgesine kuvvetli bir saldırı gerçekleştirdiği bildirildi. Saldırı hakkında yapılan açıklamada, Hizbullah'ın kurucu liderlerinden ve mevcut Genel Sekreteri Nasrallah ile grubun Güney Komutanı Ali Keraki ve diğer liderlik kadrosunun öldürüldüğü ifade edildi. Uzun süre sessiz kalan Hizbullah, bugün yaptığı açıklamada, Hasan Nasrallah'ın bu saldırıda öldüğünü duyurdu.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.