İsrail Ordusu: Hizbullah'ın Saldırganlığı Lübnan Sınırında Gerilimi Artırıyor

İsrail Ordusu sözcüsü, Hizbullah'ın artan saldırganlığının Lübnan sınırında gerilimi tırmandırdığını belirtti. Tuğamiral Daniel Hagari, bölgede daha geniş çatışma riskine işaret ederek, İsrail'in sınır güvenliğini sağlamakta kararlı olduğunu ifade etti.

İsrail Ordusu sözcüsü Tuğamiral Daniel Hagari, Lübnan'daki Hizbullah hareketinin sınır ötesi saldırılarının artmasıyla ilgili olarak ciddi endişelerini dile getirdi, bölgede geniş çaplı bir çatışmanın tehlikesine dikkat çekti.

İsrail Ordusu, son zamanlarda Lübnan sınırında artan gerilime ilişkin bir açıklama yaptı.

Haaretz gazetesinin bildirdiğine göre İsrail Ordu Sözcüsü Tuğamiral Daniel Hagari, Lübnan'daki Hizbullah hareketinin İsrail'e yönelik sınır ötesi saldırılarının gerilimi artırdığını belirtti.

Hagari, dün yaptığı İngilizce video açıklamasında, "Hizbullah'ın artan saldırganlığı bizi Lübnan ve bölge genelinde daha büyük bir çatışmanın eşiğine getiriyor; bu da yıkıcı sonuçlara yol açabilir" dedi.

Ordu sözcüsü, "7 Ekim olayının tekrarlanmasına izin vermeyeceğimizi belirttiğimizde bunun ciddiye alınması gerektiğini" vurgulayarak, "İsraillilerin Kuzey İsrail'deki evlerine güvenli bir şekilde dönmelerini sağlayacağız, bu konuda pazarlık yapılamaz" diye ekledi.

Hagari, İran'ın bölgedeki "terör uzantıları" ile yıkıcı politikalarına dikkat çekerek, "İsrail, daha güvenli bir gelecek için çalışırken İran'ın bölgesel etkisine karşı Gazze'den Lübnan'a kadar her cephede mücadele etmeye devam edecektir" şeklinde konuştu.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.