İsrail, Suriye'de silah deposunu vurdu

İsrail ordusu, Suriye'nin Cebele kentindeki bir silah deposunu hedef aldı. İHA'lar ve füzelerle gerçekleştirilen saldırıda patlamalar meydana geldi. Saldırının, Hizbullah için İran tarafından hazırlanan mühimmatın bulunduğu depoya yapıldığı iddia ediliyor.

İsrail ordusu, Suriye'nin Cebele kentindeki bir silah deposunu İHA'lar ve füzelerle hedef alarak imha etti. Saldırının, Hizbullah için İran tarafından hazırlanan mühimmat içeren depoya yapıldığı öne sürülürken, patlamalar çevredeki bölgelerde duyuldu. Olayda ölü veya yaralı olup olmadığı henüz netlik kazanmadı.

İsrail ordusu, Suriye'nin Cebele kentindeki bir silah deposunu hedef aldı. İddialara göre, deponun içindeki mühimmat Hizbullah için İran tarafından hazırlanmıştı.

Suriye İnsan Hakları Gözlemevi, İsrail'in deponun imhası için insansız hava araçları (İHA) ve füzeler kullandığını bildirdi. Saldırı sonucu meydana gelen patlamalar, kameralara yansıdı.

Saldırı, yakındaki Rus Hava Kuvvetleri üssüne ortalama 50 dakika mesafede gerçekleşti. Hmeymim hava üssü, Rusya'nın bölgedeki en büyük hava üssü olma özelliği taşıyor.

Saldırıda ölen veya yaralananların durumu henüz netlik kazanmadı. Suriye rejimine yakınlığıyla bilinen Şam Radyosu, Cebele çevresinde patlamaların duyulduğunu ve alevlerin uzaktan görüldüğünü bildirdi, ancak bir saldırıyı doğrulamadı.

 

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.