İsrail Ordusundan Şok Tedbir: GPS Sinyalleri Devre Dışı Bırakıldı!

İsrail ordusunun, İran ile yaşanan gerilim nedeniyle Tel Aviv'de GPS sinyallerini devre dışı bıraktığı iddia edildi. Ordunun, olası saldırılara karşı aldığı önlemler ve ABD desteğiyle güçlendirme çabaları dikkat çekiyor.

İsrail ordusunun, İran’a karşı aldığı önlemler çerçevesinde Tel Aviv’de GPS sinyallerini devre dışı bırakmaya başladığı iddia edildi. İsrail merkezli Walla web sitesinin haberine göre, ordunun, İran ile yaşanan gerilim nedeniyle Kirya bölgesinde GPS sinyallerini kapattığı öne sürüldü.

İRAN'A KARŞI HAZIRLIK TOPLANTILARI

İsrailli komutanların, olası bir İran saldırısına karşı nasıl hazırlanacakları konusunda bir dizi toplantı gerçekleştirdiği bildirildi. Bu toplantılarda hava savunma sistemi, ordu, Savunma Bakanlığı ve İç Cephe Komutanlığı'nın yanı sıra duyarlı tesislerin kontrol sistemlerindeki hazırlıkların da üst düzeye çıkarılacağı ifade edildi.

ABD'DEN DESTEK VE MODERNİZASYON

Haberde, ABD'nin İsrail'in hava savunma sisteminin güçlendirilmesine yardımcı olacağı belirtildi. İsrail Savunma Bakanlığı ile ordunun, ülkenin çeşitli bölgelerinde seyretme ve uyarı sistemlerini ileri teknolojilerle modernize etmek için çalıştığı aktarıldı.

İsrail ordusu, 12 Ekim’de yaptığı açıklamada, ABD’nin uzun menzilli balistik füzeleri engellemek amacıyla THAAD (Bölge Yüksek İrtifa Hava Savunması) sistemini ülkeye konuşlandırdığını duyurmuştu. Bu gelişmeler, bölgedeki gerilimin arttığı bir dönemde güvenlik önlemlerinin artırıldığını gösteriyor.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.