İsrail Ordusunun Batı Şeria'ya Baskını

İsrail ordusu, Gazze Şeridi'nde süren katliamların ardından Batı Şeria'nın Eriha şehrine baskın düzenledi. Şadi İsa Celayta'nın hayatını kaybettiği saldırıda 2 kişi yaralandı. Bölgede son altı ayda 486 Filistinli öldü.

İsrail ordusu, altı ayı aşkın süredir devam eden Gazze Şeridi'ndeki katliamlarının ardından Batı Şeria'nın Eriha şehrine gece saatlerinde baskın düzenledi. Saldırıda üç çocuk babası Şadi İsa Celayta yaşamını yitirirken, iki kişi yaralandı. Bu olay, işgal altındaki Batı Şeria ve Doğu Kudüs'te yaşanan saldırılarda artışı vurguluyor; son altı ayda 486 Filistinli hayatını kaybetti.

İsrail ordusu, altı ayı aşkın bir süredir Gazze Şeridi'nde devam eden katliamlarını sürdürüyor ve son olarak gece saatlerinde Batı Şeria'daki Eriha şehri ve çevresindeki Akabet Cebir, Ayn es-Sultan ve Duyuk el-Favka gibi birçok bölgeye baskınlar düzenledi.

Bu baskınlar sırasında, Eriha'da üç çocuk babası olan 44 yaşındaki Şadi İsa Celayta, İsrail güçlerinin açtığı ateş sonucu hayatını kaybetti. İki kişi yaralandı, bunlardan birinin durumu ağır.

Batı Şeria'ya yapılan bu baskınlar, 7 Ekim 2023 tarihinden bu yana işgal altındaki Batı Şeria ve Doğu Kudüs'te İsrail askerleri ve yasa dışı Yahudi yerleşimcilerin saldırılarında yaşamını yitiren 486 Filistinliyi gösteriyor.

İsrail ordusunun Gazze Şeridi'ne yönelik saldırılarının başladığı 7 Ekim 2023 tarihinden bu yana işgal altındaki Batı Şeria ve Doğu Kudüs'te de Filistinlilere yönelik gözaltılar, baskınlar ve saldırılar artış gösteriyor.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Dünya Haberleri

Gazze'deki hükümetten uyarı geldi: Kıtlık kabusu geri döndü!
Putin: Çin Ziyaretinde Ukrayna Krizini Değerlendirdi
ABD'den açıklama: "İsrail savunmasız bırakılmıyor"
2050'ye Kadar Beklenen Yaşam Süresi 5 Yıl Artacak: Sağlıkta Değişimler Gözlemleniyor
Sheppey Adası Hapishanesinde Zehir Skandalı: Mahkumlar Gardiyanları Zehirledi