İsrail Ordusunun El-Mevasi'ye Saldırı Planı: 1 Milyon Filistinli Yeniden Göçe Zorlanıyor

İsrail ordusu, Gazze'de yerinden edilmiş 1 milyondan fazla Filistinliyi hedef alarak, "insani bölge" ilan ettiği El-Mevasi'ye saldırı başlatacağını duyurdu. Duyuru, Doha'daki ateşkes müzakereleri sürerken geldi.

İsrail ordusu, Gazze Şeridi'nde yerinden edilmiş 1 milyondan fazla Filistinliyi hedef alarak, "insani bölge" ilan ettiği El-Mevasi'nin bazı kısımlarına saldırı başlatacağını duyurdu. Bu bölgelerde yaşayan Filistinlilerin göç etmeleri çağrısında bulunuldu.

İsrail Ordu Sözcüsü Avichay Adraee, sosyal medya üzerinden yaptığı paylaşımda, Deyr el-Belah'ın doğusundaki alanlar ile Han Yunus'a bağlı El-Karara, El-Mevasi, Cela, Hamed ve En-Nasr bölgelerinin boşaltılmasını istedi. Adraee, paylaştığı haritada yerinden edilmiş Filistinlilerin sığındığı El-Mevasi'nin bazı kısımlarının da bulunduğunu vurguladı.

Bu tahliye çağrısı, Doha'da devam eden ateşkes müzakereleri sırasında geldi. İsrail’in El-Mevasi’yi "güvenli" olarak tanımlaması ve buraya göç etmelerini istemesi, Gazzelilerin yeniden yer değiştirmesine neden oldu. Daha önce, 7 Ekim'de başlatılan saldırılar sonucunda Filistinlilerin Han Yunus ve Refah'a yönlendirilmesi de benzer bir durumu ortaya çıkarmıştı.

El-Mevasi, altyapı eksikliği ve az yapılaşma ile dikkat çeken bir bölge. Filistin Kızılayı, Refah'a yönelik kara saldırılarından sonra El-Mevasi'de çadır gibi barınakların kalmadığını bildirdi.

Birleşmiş Milletler verilerine göre, Gazze'de yaşayan her 10 kişiden 9'u, İsrail'in saldırıları nedeniyle göç etmek zorunda kaldı. Gazze'deki Filistinlilerin büyük bir kısmı, ayda bir kez yer değiştirmek zorunda kalıyor.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.