İsrail, Refah'taki kampa saldırdı: En az 40 Filistinli hayatını kaybetti

İsrail ordusunun, Uluslararası Adalet Divanının (UAD) Gazze Şeridi'nde saldırıları durdurma kararı aldığı Refah kentindeki yerinden edilen Filistinlilerin çadırlarına düzenlediği saldırıda en az 40 Filistinli hayatını kaybetti.

Filistin haber ajansı WAFA'ya göre, İsrail savaş uçakları, Refah'ın kuzeybatısında Birleşmiş Milletler Filistinli Mültecilere Yardım ve Bayındırlık Ajansı (UNRWA) depolarının yakınındaki bölgede yaşayan yerinden edilmiş Filistinlilerin çadırlarını hedef aldı.

Saldırıda en az 40 Filistinli yaşamını kaybetti.

ARALARINDA KADIN VE ÇOCUKLAR VAR

Filistin Kızılayı'nın açıklamasına göre, sağlık ekipleri, kadın ve çocukların da bulunduğu birçok Filistinlinin cenazesini ve yaralıları hastanelere taşıdı. Görgü tanıkları, İsrail ordusunun bombardımanının kamptaki birçok çadırın yıkılmasına ve yanmasına neden olduğunu belirtti. Bu kamp, binlerce yerinden edilmiş Filistinlinin yaşadığı Refah kentinde, İsrail ordusunun tahliyesini istediği bölgenin dışında bulunuyor.

Tanıklar, İsrail savaş uçaklarının kampa en az 8 roketle saldırı düzenlediğini belirtti.

KAYIPLARI ARAMA ÇALIŞMALARI SÜRÜYOR

Gazze'deki Sağlık Bakanlığından gelen açıklamada, İsrail savaş uçaklarının Refah kentinin kuzeybatısındaki yerinden edilmiş Filistinlilerin bulunduğu kampı acımasızca bombalamasının sonucunda birçok Filistinlinin hayatını kaybettiği ve yaralandığı belirtildi. Arama kurtarma çalışmaları devam ediyor.

Uluslararası Adalet Divanı (UAD), 24 Mayıs'ta alınan yeni önlem kararlarında, İsrail'in Refah'a yönelik saldırılarını durdurması, insani yardımları engellememesi ve BM görevlilerinin Gazze'ye girişine izin vermesi gerektiğine hükmetmişti.

İsrail'in 7 Ekim'den bu yana Gazze Şeridi'ne düzenlediği saldırılarda en az 15.239'u çocuk, 10.093'ü kadın olmak üzere 35.984 Filistinlinin öldüğü, 80.643 kişinin yaralandığı bildirildi.

Enkaz altında hala binlerce kişinin olduğu, sivil altyapının hedef alınarak hastane ve eğitim kurumlarının tahrip edildiği ifade ediliyor.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.