İsrail saldırıları durmuyor: Gazze'de can kaybı 40 bin 939'a yükseldi

İsrail ordusunun Gazze Şeridi'nde son 48 saatte düzenlediği saldırılarda 61 Filistinli hayatını kaybetti, 162 kişi yaralandı. 7 Ekim 2023'ten bu yana ölü sayısı 40 bin 939'a, yaralı sayısı ise 94 bin 616'ya yükseldi. Gazze'deki sağlık ekiplerinin cenazelere ulaşmakta zorlandığı bildirildi.

İsrail ordusunun son 48 saat içinde Gazze Şeridi'ne düzenlediği saldırılarda 61 Filistinli hayatını kaybetti, 162 kişi ise yaralandı. Gazze'deki Sağlık Bakanlığı'nın yaptığı açıklamada, İsrail’in Gazze’ye yönelik 337 gündür süren saldırılarının detaylarına yer verildi. Açıklamada, son iki gün içinde gerçekleştirilen dört ayrı saldırıda çok sayıda can kaybı ve yaralanma olduğu belirtildi. 

İsrail ordusunun saldırılarında yaşamını yitirenlerin sayısı 7 Ekim 2023'ten bu yana 40 bin 939'a, yaralı sayısı ise 94 bin 616'ya ulaştı. Sağlık Bakanlığı, Gazze'de yaşanan yıkımın boyutlarına ve ölü sayısına dikkat çekerek, hâlâ enkaz altında ve yol kenarlarında ölülerin bulunduğunu vurguladı. Ancak, İsrail güçlerinin engellemesi nedeniyle sağlık ekipleri ve sivil savunma görevlilerinin cenazelere ulaşmakta zorlandığı ifade edildi. Bu durum, bölgede insani kriz ve sağlık hizmetlerinin yetersizliği konusundaki endişeleri artırıyor. Saldırıların etkileri, uluslararası toplumun dikkatini çekmeye devam ediyor.

 

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.