İsrail Saldırıları: El Bazurriye'de 2 Kişi Yaşamını Yitirdi

Gazze Şeridi'ndeki saldırıların ardından İsrail, Lübnan'ın El Bazurriye bölgesine hava saldırısı düzenledi. Saldırıda hayatını kaybeden 2 kişinin kimliği henüz tespit edilemedi. Bölgedeki gerilim artarken, taraflar arasında çatışmalar devam ediyor.

Gazze Şeridi'nde uzun süredir devam eden İsrail saldırılarına bir yenisi eklendi. İsrail, bu sefer Lübnan'ın güneyindeki Sur kentine bağlı El Bazurriye yolu üzerinde seyir halindeki bir araca hava saldırısı düzenledi. Saldırı sonucunda hayatını kaybeden 2 kişinin kimliği henüz tespit edilemedi.

Lübnan resmi ajansı NNA'ya göre, Gazze'deki saldırılar nedeniyle artan gerginlik devam ederken, İzzeddin el-Kassam Tugayları, Hamas'ın silahlı kanadı, İsrail'e 7 Ekim 2023'te gerçekleştirdiği kapsamlı saldırıyı, Filistinlilere ve özellikle Mescid-i Aksa'ya yönelik devamlı ihlallere karşı bir tepki olarak açıkladı.

İsrail, 7 Ekim'deki saldırılarda 1200 İsrailli ölü ve 5 bin 132 yaralı olduğunu belirtirken, Gazze Şeridi'ndeki saldırılarda ise en az 24 bin 927 Filistinlinin hayatını kaybettiği ve 62 bin 388 kişinin yaralandığı bildirildi. Çatışmaların ardından yapılan "insani ara"da karşılıklı serbest bırakılan esir sayısı ise 81 İsrailli ve 240 Filistinli olarak açıklandı. Ancak, İsrail'in binlerce Filistinliyi hala alıkoyup hapsetmeye devam ettiği belirtiliyor. Batı Şeria ve Doğu Kudüs'teki saldırılarda ise 369 Filistinli yaşamını yitirdi. Ayrıca, İsrail ordusu ile Hizbullah arasında devam eden sınır çatışmalarında ise 29 Lübnanlı sivil, 162 Hizbullah mensubu, 6 İsrailli sivil ve 10 İsrail askerinin hayatını kaybettiği biliniyor.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Dünya Haberleri

Rio Grande do Sul'da Şiddetli Yağışlar Sonucu Meydana Gelen Selde Ölü Sayısı 158'e Yükseldi
ABD, İsrail Liderlerine Yönelik Yakalama Kararını Eleştirdi
Trump'ın Sus Payı Davasında Cohen İtirafı: Trump Organization'dan Para Çaldım!
"İsrail ile ABD, Filistin devletinin kurulmasını engelliyor"
Londra-Singapur Uçağında Korku Anları: Türbülans Nedeniyle 1 Ölü, 30'dan Fazla Yaralı!