İsrail saldırılarının birinci yılı: Gazze'de 41 Bin 909 kişi hayatını kaybetti

İsrail'in Gazze'ye yönelik 7 Ekim'de başlattığı saldırıların birinci yılında, hayatını kaybeden Filistinlilerin sayısı 41 bin 909'a, yaralıların sayısı ise 97 bin 303'e ulaştı. Sağlık hizmetleri çökerken, 2 milyondan fazla insan temel sağlık hizmetlerine erişemiyor.

İsrail'in Gazze Şeridi'ne 7 Ekim'de başlattığı saldırıların üzerinden bir yıl geçti. Bu süre zarfında saldırılar, hem şiddetini hem de alanını genişleterek büyük can kayıplarına yol açtı. Filistin Sağlık Bakanlığı tarafından yapılan açıklamaya göre, bir yıl içinde hayatını kaybeden Filistinlilerin sayısı 41 bin 909'a ulaştı, yaralanan sivillerin sayısı ise 97 bin 303 olarak kaydedildi. 

Saldırılar sırasında 312 sağlık çalışanı yaşamını yitirirken, 986 sağlık personeli İsrail tarafından tutuklandı. İsrail’in saldırıları sonucu hastaneler, sağlık merkezleri, okullar, yerleşim yerleri ve altyapı sistemleri büyük hasar gördü. Özellikle su altyapısının hedef alınmasıyla temiz içme suyu sıkıntısı baş gösterdi ve bölgeyi salgın hastalıklar etkisi altına aldı.

Gazze'deki sağlık sisteminin yüzde 65'inin hedef alındığı belirtilirken, geriye kalan merkezler aşırı dolulukla çalışmaya devam ediyor. 2 milyondan fazla Filistinlinin temel sağlık hizmetlerine erişemediği Gazze'de, en az 50 bin hamile kadın doğum hizmeti alamıyor. İsrail'in bu saldırıları, bölgedeki sivillerin yaşam mücadelesini daha da zorlaştırdı.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.