İsrail saldırısında belediye başkanı hayatını kaybetti!

İsrail’in Gazze Şeridi’nin orta bölgelerindeki Nusayrat Mülteci Kampı'na düzenlediği hava saldırısında can kaybı yaşandı! İsrail'in düzenlediği saldırıda en az 5 Filistinli hayatını kaybetti! Son dakika!

İsrail'in Gazze'ye düzenlediği hava saldırısında aralarında Nusayrat belediye başkanının da bulunduğu en az beş kişi hayatını kaybetti.

Görgü tanıklarından alınan bilgiye göre İsrail savaş uçakları Nusayrat mülteci kampında Nusayrat belediyesine ait bir binayı vurdu.

Saldırıda aralarında Nusayrat Belediye Başkanı İyad el-Maghari'nin de bulunduğu en az beş kişi hayatını kaybetti.

ENKAZDAN ÇIKARILAN CENAZELER, GAZZE ŞERİDİ'NİN DEİR EL-BELAH KENTİNDEKİ AKSA ŞEHİTLERİ HASTANESİ'NE GÖTÜRÜLDÜ!

Gazze Şeridi Yerel Yönetim Bakanlığı'ndan taziye açıklaması
Bakanlıktan yapılan yazılı açıklamada: "Yerel Yönetim Bakanlığı olarak, hayatını kaybeden İyadin Nusayrat Belediye Başkanı Maghari'ye en derin üzüntümü ve başsağlığı dileklerimi iletiyorum. İşgal uçağının bombalanması sonucu hayatını kaybeden ailesine sabır diliyoruz.

İsrail ordusunun, Gazze Şeridi'nin merkezindeki Nusayrat mülteci kampına sığınan Filistinlilerin bulunduğu UNRWA okuluna dün gece düzenlediği saldırıda 14'ü çocuk, 9'u kadın olmak üzere 40 kişi hayatını kaybetti. .

İsrail'in 7 Ekim'den bu yana Gazze Şeridi'ne düzenlediği saldırılarda en az 15.328'i çocuk, 10.171'i kadın olmak üzere 36.654 Filistinli öldürüldü, 83.309 kişi de yaralandı.

Binlerce ölü hâlâ enkaz altındayken sivil altyapı da yok ediliyor, insanların sığındığı hastaneler ve eğitim kurumları hedef alınıyor.

 

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.