İsrail Saldırısında Hamas’ın Üst Düzey Lideri Hayatını Kaybetti

ABD Ulusal Güvenlik Danışmanı Jake Sullivan, Hamas'ın liderlerinden Mervan İssa'nın İsrail saldırısında öldüğünü açıkladı. İssa, 5 aydan uzun süren savaşta ölen en üst düzey Hamas yetkilisi oldu. Ölümünün, Gazze'deki ateşkes görüşmelerini etkileyebileceği belirtiliyor.

ABD Ulusal Güvenlik Danışmanı Jake Sullivan'ın açıklamasına göre, Hamas'ın liderlerinden Mervan İssa'nın İsrail saldırısında ölümü, Gazze'deki çatışma sürecinde önemli bir gelişme olarak öne çıkıyor.

ABD Ulusal Güvenlik Danışmanı Jake Sullivan, Hamas’ın askeri kanadı Kassam Tugayları’nın liderlerinden Mervan İssa’nın İsrail saldırısında öldürüldüğünü açıkladı. Sullivan, örgütün diğer liderlerinin de Gazze’deki tünellerde saklandığını tahmin ettiklerini belirtti.

Geçen hafta, İsrail basını, İssa’nın Gazze’deki hava saldırılarında öldüğü haberlerini İsrail ordusu tarafından incelendiğini duyurmuştu. İsrail Ordu Radyosu, askeri istihbaratın İssa’nın bulunduğunu tespit ettiği Nusayrat mülteci kampının bombalandığını ve ölen 5 kişi arasında Kassam Tugayları’nın 2 numarası olan İssa’nın da olduğunu bildirdi.

Mervan İssa, İsrail’in arananlar listesindeki önde gelen isimlerden biriydi ve 5 aydan uzun süren savaşta ölen en üst düzey Hamas yetkilisi oldu. İssa'nın ölümü, Mısır ve Katar arabuluculuğunda devam eden ancak zorlu bir süreç olan ateşkes görüşmelerini etkileyebilir. İsrail'in Gazze'ye düzenlediği saldırılarda can kaybı 32 bine yaklaşıyor.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Dünya Haberleri

ABD Başkanı Biden: İsrail'e Refah'a Saldırı Durumunda Silah Sevkiyatını Durdururuz
Putin ve Paşinyan Kremlin'de Buluştu: Ticarette Artış ve Bölgesel İşbirliği Görüşüldü
Öğretmen 15 yaşındaki öğrencisinden hamile kaldı
Damat yıkıldı: 12 günlük gelin erkek çıktı
Korkunç olay: 'Kocam yük olarak görüyordu' dedi, engelli oğlunu timsahlara yem etti