İsrail Saldırısında Hizbullah Komutanı Öldü, Çatışmalar Devam Ediyor

İsrail güçleri, Lübnan'ın güneyinde bir araca düzenlediği saldırıda Hizbullah'ın üst düzey komutanından birini daha öldürdü. Saldırıda 2 kişi hayatını kaybetti. Çatışmaların sonucunda on binlerce insan yerinden edildi.

İsrail'in Lübnan'ın güneyinde düzenlediği saldırıda, Hizbullah'a bağlı üst düzey bir komutanın öldüğü bildirildi. Saldırıda hayatını kaybedenler arasında 2 kişi bulunurken, çatışmaların devam etmesiyle on binlerce insan yerinden edildi. Olay, bölgedeki gerilimi artırırken, taraflar arasındaki çatışma ve insan kayıpları endişe verici boyutlara ulaştı.

İsrail kuvvetleri, Lübnan'ın güneyindeki bir araca düzenlediği saldırıda, üst düzey bir Hizbullah komutanının daha öldüğünü bildirdi.

Lübnan devlet medyasına göre, dün gerçekleşen saldırıda, ülkenin güneyinde bir araca düzenlenen saldırıda iki kişi hayatını kaybetti. Ancak, İran destekli Hizbullah'a yakın bir kaynak, ölenler arasında bir saha komutanının da olduğunu aktardı.

Resmi Ulusal Haber Ajansı, "Tyre-Al-Hush ana yolunda bir araca yapılan insansız hava aracı saldırısında iki kişinin şehit düştüğünü" belirtti.

Hizbullah, bugün erken saatlerde yaptığı açıklamada, Hizbullah'ın güney cephesindeki üst düzey saha komutanı Hüseyin İbrahim Makki'nin öldürüldüğünü duyurdu.

İsrail ordusu da yaptığı açıklamada bu bilgiyi doğruladı.

AFP'nin verilerine göre, son yedi aydır devam eden sınır ötesi saldırılarda Lübnan'da en az 79 sivilin hayatını kaybettiği ve 413 kişinin öldürüldüğü belirtildi.

İsrail ise kendi sınırında 14 asker ve 10 sivilin hayatını kaybettiğini açıkladı.

Bu çatışmalar sonucunda her iki taraf da on binlerce insanın yerinden edilmesine neden oldu.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.