İsrail savaş uçakları iki okulu vurdu: 15 kişi hayatını kaybetti

İsrail savaş uçakları, Gazze'deki "Ez-Zehra" ve "Abdulfettah Hamud" okullarını bombalayarak aralarında çocukların da bulunduğu 15 Filistinlinin ölümüne yol açtı. İsrail ordusu, okulların Hamas tarafından saklanma alanı olarak kullanıldığını iddia etti.

Gazze'deki Sivil Savunma Müdürlüğü, resmi Telegram hesabından yaptığı duyuruda, İsrail savaş uçaklarının Gazze'nin doğusundaki Tuffah Mahallesi'nde bulunan ve yerinden edilmiş Filistinlilerin geçici olarak barındığı "Ez-Zehra" ve "Abdulfettah Hamud" isimli iki okulu hedef aldığını açıkladı. Bu trajik saldırıda, aralarında çocukların da bulunduğu 15 Filistinlinin yaşamını yitirdiği belirtildi. 

El-Ehli Baptist Hastanesi yetkililerinden alınan bilgilere göre, saldırının ardından hastaneye çok sayıda ölü ve yaralı getirildi. Yetkililer, yaralıların çoğunun çocuk olduğunu ve durumlarının kritik olduğunu belirtti. Saldırıların etkisiyle Gazze'deki sağlık tesislerinde büyük bir kriz yaşandığı, hastanelerin dolup taştığı ve tıbbi malzeme sıkıntısının ciddi boyutlara ulaştığı kaydedildi.

Öte yandan İsrail ordusu, yaptığı yazılı açıklama ile Gazze'deki "Abdulfettah Hamud" ve "Ez-Zehra" okullarına düzenlenen saldırıyı üstlendi. Ordudan yapılan açıklamada, bu okulların Hamas tarafından "saklanma alanı" olarak kullanıldığı iddia edildi. Ancak uluslararası gözlemciler ve insan hakları örgütleri, sivil alanlara yönelik bu tür saldırıların ciddi insani sonuçlar doğurduğunu ve uluslararası hukukun ihlaline yol açabileceğini belirterek, tüm taraflara itidal çağrısında bulundu.

 

 

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.