İsrail soykırımında kanlı gece! Meşru Beyt Lahiya'da 73 Filistinli hayatını kaybetti

İsrail’in Gazze’nin Meşru Beyt Lahiya bölgesine düzenlediği hava saldırısında en az 73 kişi hayatını kaybetti, birçok kişi yaralandı ve kayboldu. Gazze hükümeti, saldırının sağlık sisteminin çökertilmesiyle eş zamanlı olduğunu ve bu durumun derin bir insani krize yol açtığını vurguladı.

İsrail'in Gazze Şeridi'nin kuzeyindeki Meşru Beyt Lahiya bölgesine düzenlediği saldırıda en az 73 kişinin hayatını kaybettiği, birçok kişinin yaralandığı ve kaybolduğu bildirildi.

Gazze'deki hükümetin Medya Ofisi tarafından yapılan yazılı açıklamada, "İsrail savaş uçaklarının Meşru Beyt Lahiya'daki yerleşim alanlarına şiddetli saldırılar düzenleyerek korkunç bir katliam gerçekleştirdiği" belirtildi. Açıklamada, ölenlerin çoğunun kadın ve çocuklardan oluştuğu vurgulandı.

Saldırının, Gazze'nin kuzeyindeki sağlık sisteminin çökertilmesiyle aynı zamana denk geldiğine dikkat çekilen açıklamada, İsrail ordusunun sağlık çalışanlarına hastaneleri derhal tahliye etmelerini istediği, hastanelere yakıt girişini engellediği ve bölgedeki iletişim ile internet hizmetlerini kestiği ifade edildi. Bu durumun derin bir insani krize yol açtığı kaydedildi.

Açıklamada, "İsrail'in işlediği bu yeni katliamın, kadın ve çocuklara yönelik etnik temizlik olarak kınandığı" belirtilerek, uluslararası topluma bu suçları kınama çağrısı yapıldı. Ayrıca, "Cibaliya Mülteci Kampı ve Meşru Beyt Lahiya başta olmak üzere Gazze'nin kuzeyinde yaşanan soykırımdan, İsrail, ABD, İngiltere, Almanya, Fransa ve bu suçlara ortak olan diğer ülkelerin sorumlu olduğu" ifade edildi.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.