İsrail, Suriye'ye Hava Saldırısı Düzenledi: 5 Asker Öldü!

İsrail, Suriye'nin Lübnan sınırındaki askeri noktaya düzenlediği hava saldırısında 5 askeri öldürdü. Lübnan'dan Suriye'ye son 72 saatte 30 binden fazla kişi geçti.

İsrail’in, Suriye’nin Lübnan sınırında bulunan bir askeri noktaya hava saldırısı gerçekleştirdiği bildirildi. Suriye haber ajansı SANA’nın askeri kaynaklarına dayandırdığı habere göre, saldırının hedef alındığı nokta başkent Şam’ın kırsalındaki Kufeyir bölgesinde yer alıyor. Saldırıda 5 askerin hayatını kaybettiği ifade edildi.

İSRAİL'İN HAVA SALDIRILARI SÜRECEK Mİ?

Şam ve çevresinde, Suriye ordusu ve İran destekli grupların yanı sıra Lübnan Hizbullahı unsurlarının bulunduğu biliniyor. İsrail, 2011 yılında Suriye'de iç savaşın başlamasından bu yana, İran destekli gruplara ve Suriye ordusuna ait askeri noktalara düzenli olarak hava saldırıları düzenliyor.

LÜBNAN'DAN SURİYE'YE KAÇIŞLAR ARTIYOR

Birleşmiş Milletler (BM) Mülteciler Yüksek Komiserliği (BMMYK) Suriye Temsilcisi Gonzalo Vargas Llosa, İsrail’in Lübnan’daki saldırılarının ardından son 72 saat içinde 30 bini aşkın kişinin Suriye’ye geçtiğini duyurdu. Llosa, bu kişilerin yüzde 80’inin Suriyeli, yüzde 20’sinin ise Lübnanlı olduğunu belirtirken, gelenlerin yarısının çocuk ve genç olduğunu vurguladı.

Llosa, savaş halindeki bir ülkeden çatışmaların 13 yıldır sürdüğü bir başka ülkeye geçmenin son derece zor bir seçim olduğunu ifade etti. Lübnan makamları, şiddetli hava saldırıları sonucu 748 kişinin yaşamını yitirdiğini, bombardıman nedeniyle ülke içinde yaklaşık 150 bin kişinin yerinden edildiğini bildirdi.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.