İsrail Suriye'yi bombaladı

İsrail uçakları gece boyunca Suriye'nin başkenti Şam'ın kırsalına saldırı düzenledi. Saldırıların hedefinde Lübnan sınırındaki Kalamun Dağları yakınında konuşlu Suriye askerlerinin olduğu belirtildi.Al Masdar'ın Suriye...

İsrail uçakları gece boyunca Suriye'nin başkenti Şam'ın kırsalına saldırı düzenledi. Saldırıların hedefinde Lübnan sınırındaki Kalamun Dağları yakınında konuşlu Suriye askerlerinin olduğu belirtildi.

Al Masdar'ın Suriye ordusundaki kaynaklarından edindiği bilgiye göre İsrail uçağı Lübnan üzerinden uçtuktan sonra Suriye'ye geçti.

NE OLUYOR?
IŞİD ve El Nusra'nın elinde olan Kalamun, geçtiğimiz yıl Hizbullah tarafından kurtarılmıştı. Konum açısından kritik bir bölge olan Kalamun, o zamandan itibaren Suriye ordusu ve Hizbullah savaşçılarının elindeydi. 

Öte yandan, İsrail cephesi bir süredir Suriye'ye ve Lübnan'a dönük tehditlerini sıklaştırmıştı. Nasrallah geçtiğimiz günlerde yaptığı bir açıklamada, İsrail'in tehditlerine "İsrail'in yerinde olsam Dunia Nükleer Santrali'ni kapatırım" yanıtını vermişti. 

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.