İsrail tankı, UNIFIL’e ait gözetleme kulesini vurdu!

İsrail, Lübnan'daki Birleşmiş Milletler Geçici Görev Gücü (UNIFIL) mevzilerine bir kez daha saldırdı. Kafer Kela çevresinde, İsrail ordusuna ait bir tankın gözetleme kulesine ateş açtığı bildirildi. UNIFIL, BM tesislerinin güvenliğine saygı gösterilmesi gerektiğini vurguladı.

İsrail, Lübnan'daki Birleşmiş Milletler Geçici Görev Gücü (UNIFIL) mevzilerini bir kez daha hedef aldı. UNIFIL tarafından yapılan açıklamada, bu sabah Kafer Kela çevresinde bulunan barış gücü askerlerinin, İsrail ordusuna ait bir Merkava tankının gözetleme kulesine ateş açtığını gözlemlediği bildirildi. Olayda iki kameranın tahrip olduğu ve kulede hasar meydana geldiği belirtildi.

Açıklamada, UNIFIL mevzilerine yönelik doğrudan ve kasıtlı ateş açıldığı vurgulanarak, "İsrail ordusu ve tüm aktörlere, BM çalışanlarının ve mallarının güvenliğini sağlama yükümlülüklerini hatırlatıyoruz. BM tesislerinin dokunulmazlığına her zaman saygı gösterilmesi gerekmektedir" ifadelerine yer verildi. Saldırıda BM askerlerinin yaralanıp yaralanmadığına dair bir bilgi verilmedi.

Daha önce de, 10 Ekim'de, İsrail ordusunun bir gözlem kulesini hedef alması sonucu iki barış gücü askerinin yaralandığı bildirilmişti. Ayrıca, 13 Ekim'de İsrail ordusu, Lübnan'ın güneyindeki UNIFIL tesislerine baskın düzenleyerek, tesisin kapılarını tanklarla tahrip etmişti.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.