İsrail Televizyonu: ''İrana karşılık vermekten vazgeçildi''

İsrail'in, İran'ın saldırılarına karşılık vermekten "son anda vazgeçtiği" öne sürüldü. İsrail devlet televizyonu KAN'da yer alan habere göre, İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu ile ABD Başkanı Joe Biden arasında yapılan telefon görüşmesinin peşinden konuşuldu.

İsrail devlet televizyonu KAN'a göre, İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu ile ABD Başkanı Joe Biden arasındaki telefon görüşmesinin ardından İran'a karşı misilleme yapılması konusunda bir karara varıldı.

İddialara göre, İsrail hükümeti, telefon görüşmesinin ardından "İran'a karşı misilleme yapma" kararından vazgeçti.

Başlangıçta, Savaş Kabinesi ve Bakanlar Kurulu'nun çoğunluğunun hızlı bir şekilde İran'a karşılık verilmesini onayladığı ancak ABD Başkanı ile yapılan görüşme sonrasında bu kararın değiştiği belirtiliyor. İsrail Güvenlik Kabinesi, İran saldırılarına cevabın Savaş Kabinesi tarafından verilmesini kararlaştırmıştı.

KARARDAN VAZGEÇTİ 

Başbakan Netanyahu'nun, bugün Tel Aviv'de Savaş Kabinesi üyeleriyle bir araya geldiği ve İran saldırılarına verilecek "yanıtın" ele alınacağı ifade edilmişti.

Savaş Kabinesi'nde, Netanyahu'nun yanı sıra Savunma Bakanı Yoav Gallant ve ana muhalefet lideri Benny Gantz bulunuyor.

İsrail ile İran arasındaki gerilim, İsrail'in 1 Nisan'da Şam'daki İran konsolosluk binasına düzenlediği hava saldırısıyla tırmandı. Bu saldırıda, İran Devrim Muhafızları Ordusundan 2'si general olmak üzere toplam 7 kişi hayatını kaybetmişti.

İran, İsrail'in bu saldırısına karşılık verileceğini duyurmuştu. İran dün, İsrail'e yüzlerce insansız hava aracı, balistik ve seyir füzesiyle saldırı düzenlediğini açıklamıştı. İsrail ise saldırıların çoğunun hava savunma sistemleri tarafından önlendiğini ancak bir askeri üsse füze isabet ettiğini bildirmişti.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Dünya Haberleri

İspanya, İsrail'e silah taşıyan gemilere limanlarını açmayı reddetti
İsrail sivilleri hedef almaya devam ediyor
ABD-Rusya Uzay Gerilimi: Cosmos-2553 Uydusu Tartışması
Ibu Yanardağı'nda Uyarı Seviyesi Yükseldi: Endonezya'da Volkanik Faaliyetler Alarm Veriyor
Ukrayna Barış Zirvesine 50'den Fazla Ülke Katılacak