İsrail, UNIFIL Gözlem Noktasına Saldırdı! Neler Oluyor?

Lübnan'daki Birleşmiş Milletler Geçici Görev Gücü, 22 Ekim'de İsrail'in gözlem noktasına ateş açtığını bildirdi. İsrail, olaydan haberdar olmadığını iddia ediyor.

Lübnan'daki Birleşmiş Milletler Geçici Görev Gücü (UNIFIL), 22 Ekim tarihinde İsrail Savunma Kuvvetleri'nin (IDF) gözlem noktasına ateş açtığını duyurdu. UNIFIL tarafından yapılan açıklamada, Dhayra yakınlarındaki daimi gözlem noktasında görev yapan barış gücü askerlerinin, IDF askerlerini gözlemlediği sırada ateş altında kaldıkları belirtildi. Olay sırasında barış gücü askerlerinin vurulmamak için geri çekilmek zorunda kaldığı ifade edildi.

İSRAİL'DEN YALANLAMA

İsrail, UNIFIL'e yönelik bu saldırıların gerçekleştiğine dair bir bilgi sahibi olmadığını iddia etti. IDF, yaptığı açıklamada, UNIFIL ile sürekli ve açık bir iletişim içinde olduklarını vurguladı. Bunun yanı sıra, Hizbullah'ın faaliyetlerinin barış gücü için tehlike oluşturduğuna da dikkat çekildi.

GÖZLEM NOKTALARI ZOR DURUMDA

UNIFIL'in, bölgedeki barış ve istikrarı sağlama çabaları devam ederken, İsrail'in gözlem noktalarına yönelik saldırıları ve gerilimin artması, barış gücü askerleri için tehlike oluşturuyor. Özellikle Hizbullah'ın faaliyetlerinin, bu tür olayların artmasına neden olabileceği endişeleri dile getiriliyor.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.