İsrail ve İsveç arasındaki gerilim devam ediyor

İsveç Dışişleri Bakanı Margot Wallström dün İsveç Parlamentosu’ndaki dış politika üzerine yapılan tartışmalarda, İsveç’in İsrail-Filistin sorununun çözümü için çalışacak özel bir temsilci atayacağını duyurdu.Dışişleri...

İsveç Dışişleri Bakanı Margot Wallström dün İsveç Parlamentosu’ndaki dış politika üzerine yapılan tartışmalarda, İsveç’in İsrail-Filistin sorununun çözümü için çalışacak özel bir temsilci atayacağını duyurdu.

Dışişleri Bakanı Wallström’ün bu açıklamasına İsrail’in cevabı ise gecikmedi.

İsrail Dışişleri Bakanlığı sözcüsü Emmanuel Nahshon, The Times of Israel gazetesinde yayınlanan cevabında, ''''İsveç Hükümeti’nin dünyanın dört bir yanına barışı getirmek konusundaki olağanüstü başarıları gözönüne alındığında, sonunda bu bölgenin problemlerini çözme kararı almasından dolayı minnettarız. Neden daha erken gelemediler?’’ dedi.

İsveç’in 2014 yılında Filistin’i tanıma kararı almasından sonra da, İsrail’in o dönemdeki Dışişleri Bakanı Avigdor Lieberman, ''''İsveç Hükümeti, Ortadoğu’daki ilişkilerin, IKEA’nın düz paket içindeki mobilya parçalarından daha karmaşık olduğunu anlaması gerekir’’ diye tepki göstermişti.

İsveç Dışişleri Bakanı Margot Wallström de bunu, ''''Ona düz bir IKEA mobilya paketi göndermekten mutluluk duyacağım. Böylece parçaları bir araya getirmek için bir yardımcıya, iyi bir kılavuza gereksinim olduğunu anlar. Sanırım biz bu unsurların çoğuna sahibiz’’ diye cevaplamıştı.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Dünya Haberleri

Yeni Kaledonya'da Oy Kullanma Yasası Değişikliği Protestoları: 3 Kişi Hayatını Kaybetti
Kanada'da Orman Yangınları: Binlerce Kişi Tahliye Ediliyor
ABD'nin İsrail'e Silah Yardımı Planı Belirsizlik Yaratıyor
Asya'da Aşırı Sıcaklar: İklim Değişikliği Etkisiyle Artıyor
İsrail'in Gazze'ye yönelik saldırıları devam ediyor: Siviller hedef alındı