İsrail ve UNIFIL Arasında Neler Oluyor? Netanyahu’dan Kritik Açıklama!

İsrail Başbakanı Netanyahu, İsrail’in UNIFIL personeline kasıtlı olarak saldırdığı yönündeki iddiaları kesin bir dille yalanlayarak, UNIFIL’e defalarca tehlikeden uzak durmaları için çağrıda bulunduklarını belirtti.

İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu, UNIFIL personeline yönelik kasıtlı saldırı iddialarını kesin bir dille yalanladı. Netanyahu, İsrail'in Lübnan'daki Birleşmiş Milletler Geçici Görev Gücü'ne (UNIFIL) yönelik herhangi bir kasıtlı saldırı gerçekleştirmediğini belirterek, İsrail'in bu bölgedeki çatışmalar sırasında defalarca UNIFIL'e tehlikeden uzak durmaları çağrısında bulunduğunu ifade etti.

İSRAİL'İN YAKLAŞIMI

Netanyahu'nun açıklamasına göre, İsrail ordusu birçok kez UNIFIL'den çatışma bölgesini geçici olarak terk etmelerini talep etti. İsrail'in amacının, Lübnan sınırındaki çatışma bölgesinde güvenliği sağlamak olduğu vurgulandı.

UNIFIL AÇIKLAMASI

UNIFIL tarafından yapılan açıklamaya göre, 10 Ekim’de İsrail ordusunun bir gözlem kulesini hedef alması sonucu iki barış gücü askeri yaralandı. Ayrıca, İsrail güçleri Lübnan'ın güneyinde UNIFIL tesislerine baskın düzenleyerek tesisin kapılarını tanklarla tahrip etti.

İSRAİL'DEN YANIT

Netanyahu, bu olayların ardından gelen eleştirileri reddederek, İsrail’in çatışmalar sırasında UNIFIL'e zarar verme niyetinde olmadığını belirtti. İddiaları "tamamen yanlış" olarak nitelendirdi ve İsrail’in UNIFIL ile çatışmalardan kaçınmak için işbirliği içinde olduğunu vurguladı.

 

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.