İsrail Yafa'da düzenlenen silahlı saldırıyı El Kassam Tugayları üstlendi

İsrail’in Yafa kentinde düzenlenen silahlı saldırıda 7 kişi hayatını kaybetti, 17 kişi yaralandı. Saldırıyı Hamas’ın silahlı kanadı İzzettin El Kassam Tugayları üstlenirken, saldırganların Batı Şeria'dan olduğu açıklandı.

İran'ın İsrail'e yüzlerce füze fırlattığı saatlerde, Tel Aviv yakınlarındaki Yafa kentinde silahlı bir saldırı gerçekleştirildi. Kudüs Caddesi'nde düzenlenen saldırıda yedi kişi hayatını kaybederken, 17 kişi de yaralandı. İsrail polisi, saldırıyı gerçekleştiren iki kişiyi "etkisiz hale getirdiğini" duyurdu.

Polis, saldırganların 20’li yaşlarında olduğunu ve İsrail işgali altındaki Batı Şeria'da yaşadıklarını açıkladı. Saldırıyı düzenleyen iki Filistinlinin vurularak öldürüldüğü belirtildi. İsrail ordusu, saldırı sonrası işgal altındaki El Halil kentini askeri bölge ilan etti ve bu iki kişinin El Halil'den olduğunu doğruladı.

Filistin'in resmi haber ajansı WAFA'ya göre, İsrail güçleri El Halil'in girişlerini kuşatıp mahallelere baskınlar düzenledi. Halhul Köprüsü yakınında bir grup Filistinli gence gerçek mermiyle ateş açıldı ve bir genç yaralandı.

İsrail'in aşırı sağcı Maliye Bakanı Bezalel Smotrich, saldırıyı düzenleyen Filistinlilerin ailelerinin Gazze Şeridi'ne sürülmesi gerektiğini söyledi. Saldırıyı Hamas'ın silahlı kanadı İzzettin El Kassam Tugayları üstlendi.

 

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.