İsrail Yemen'de Husileri vurdu: 4 kişi hayatını kaybetti, 29 yaralı var

İsrail ordusu, Yemen'in Hudeyde liman kentine saldırıda bulundu. Savunma Bakanı Yoav Gallant, "Mesajımız net; İsrail için hiçbir yer uzak değildir" şeklinde bir açıklama yaptı. Bu saldırıda 4 kişinin hayatını kaybettiği, 29 kişinin ise yaralandığı bildirildi.

İsrail ordusu, Yemen'deki İran destekli Husilere ait askeri hedeflere yönelik kapsamlı bir hava saldırısı düzenlediğini açıkladı. Vurulan yerler arasında enerji santralleri ve petrol ithalatında kullanılan bir liman yer alıyor. Saldırıda 4 kişinin hayatını kaybettiği, 29 kişinin de yaralandığı bildirildi.

Bu saldırının, Husilerin İsrail'e yönelik gerçekleştirdiği son saldırılara bir karşılık olduğu belirtiliyor. İsrail Savunma Bakanı Yoav Gallant, saldırının ardından yaptığı açıklamada, ülkesinin düşmanlarına mesafe gözetmeksizin yanıt vereceğini ifade etti.

İran Dışişleri Bakanlığı ise İsrail'in Yemen'deki saldırısını kınayan bir açıklama yaptı. Husiler, İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu'nun Amerika Birleşik Devletleri'nden dönüşünde kullandığı Ben Gurion Havalimanı'nı balistik füzelerle hedef almış, ancak füzeler İsrail'in hava savunma sistemleri tarafından etkisiz hale getirilmişti.

İsrail ordusu, en son 20 Temmuz'da Husilerin elinde bulunan Hudeyde Limanı'na yönelik bir saldırı düzenlemiş, bu saldırıda limanda yük boşaltmak için kullanılan dört vinci vurmuş ve 6 kişi hayatını kaybederken, 83 kişi yaralanmıştı.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.